Magazin

Niška policija se povukla pred demonstrantima, a padobranci odbili da asistiraju (VIDEO)

niska policija

Tokom sinoćnjih protesta u Nišu pripadnici policije odbili su da intervenišu nad demonstrantima i povukli se u stanicu.

Nišlije su ovakav potez organa reda pozdarvile aplauzom i skandiranjima, a posle poziva preko Motorole koji je primio komandir Niškog MUP-a izgovorena je rečenica: “Ja da bijem moj narod ne mogu”.

Posle poziva preko Motorole koji je primio komandir NIŠKOG MUPA … IZGOVORENA JE REČENICA..,, JA DA BIJEM MOJ NAROD…

Gepostet von Anta Anta am Mittwoch, 8. Juli 2020

Nakon toga naredio je policiji da uđe u zgradu.

“U Nišu je prevladao razum”, “Niška policija mrzi Vučića više od demonstranata” i “Neka se svi ugledaju na Niš!” samo su neki od komentara na Tviteru.

Dejan Pavlović, predsednik sindikata „Sloga“ zaposlenih u Ministrarstvu odbrane i Vojsci Srbije (VS) potvrdio je za portal Nova.rs da je 63. padobranska brigada Vojske Srbije sinoć odbila da bude angažovana na suzbijanju demonstracija.

Prema nezvaničnim podacima do kojih je sindikat Sloga u VS došao, ministar odbrane Aleksandar Vulin hteo je da angažuje pripadnike 63. padobranske brigade jer MUP nije imao dovoljno ljudi u Nišu.

„Pripadnici Žandarmerije otišli su za Beograd i tada je zatražena asistencija VS, ali su to pripadnici 63. padobranske brigade odbili“, rekao je Pavlović za Nova.rs.

On je osudio izjavu ministra odbrane Vulina da na silu treba odgovoriti silom.

„Ta njegova izjava gura Srbiju u građanski rat. Narod je deo vojske i vojska je deo naroda i neće služiti u isterivanju nečije političke volje. Pozivam sve pripadnike Vojske Srbije da ukoliko dobiju naređenje da učestvuju u razbijanju demonstracija, da takvo naređenje odbiju“, poručio je Pavlović.

On je kazao da su mu pripadnici vojske decidirano rekli da će odbiti svako takvo naređenje i da vojska ima mnogo više razloga da stane uz te građane, a ne preko puta njih.

„Vojska nema topli obrok, regres, plaćene prekovremene sate, nisu naplatili ni dnevnice za angažovanje tokom pandemije… Plata je ispod zakonskog minimuma“, objasnio je Pavlović.

POLICIJSKA BRUTALNOST: Pendrecima po čoveku koji leži na zemlji! (VIDEO)

2.3K Shares
2.3K Shares
Share via
Copy link