Magazin

Arheolog u Nišu pronašao vizantijske iskopine, pa oteran sa gradilišta da ne ometa radove

Na Bulevaru Svetog Pantelejmona u Nišu, gde je u toku izgradnja stambeno-poslovnog objekta, otkriveni su ostaci vizantijskog objekta. Uprkos dragocenom otkriću, građevinski radovi na pomenutom likalitetu nisu obustavljeni, jer šef gradilišta nije dozvolio arheologu da fotografiše svoje otkriće.

Zavod za zaštitu spomenika upoznat je sa ovim slučajem i očekuje reakciju Građevinske inspekcije, piše portal Južne vesti.

Tokom pripreme terena za izgradnju stambeno-poslovnog objekta na niškom Bulevaru, na gradilištu su otkriveni arheološki ostaci.

Direktorka Zavoda Ljiljana Berić kaže da su nakon prijave građana izašli na teren i da je njihov arheolog video zidove nekog vizantijskog objekta.

Međutim, građevinski radovi nisu obustavljeni, objašnjava Berićeva, jer arheologu nije bilo dozvoljeno da fotografiše, odnosno napravi dokaze.

Šef gradilišta mu nije dozvolio da fotografiše. Na osnovu onoga što je video napisao mi je izveštaj i podneli smo prijavu Građevinskoj inspekciji. Pošto mi nemamo mogućnost da izdamo zabranu radova bez dokaza, a nismo mogli da fotografišemo, sada je na potezu Građevinska inspekcija – kaže Berićeva.

Očekuje već danas reakciju Građevinske inspekcije, koja može da traži da izađe na teren zajedno sa arheolozima, kako bi radovi bili obustavljeni dok se ne urade arheološka istraživanja.

SNS planira da zida apartmane na Lepenskom viru

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
418 Shares
418 Shares
Share via
Copy link