Lifestyle Magazin

Aleksandra je pobedila statistiku i postala majka prvi put u 50. godini

U porodilištu niškog Kliničkog centra u sredu u podne Nišlijka Aleksandra Živković rodila je devojčicu, a svoje prvo dete nakon trudnoće i porođaja koji su prošli bez problema dobila je u 50. godini.

Čekali su je dugo, a devojčica će na ime sačekati još neki dan. Majka, Nišlijka poreklom iz Vlasotinca, još bira kako će se zvati beba rođena sa 3.280 kg i 50 cm, pišu Južne vesti.

Njeni rođaci opisuju je kao savršenu.

– Čekali smo 50 punih godina, ne mogu da vam opišem koliko smo radosni. Jedva smo dočekali to dete – kaže brat majke Miloš Živković.

Majka i beba su dobro i još su u Porodilištu. Tamo kažu da se retko dešava da su majke koje rađaju prvo dete tih godina.

Načelnik Ginekološko-akušerske klinike u Nišu Bojan Lukić objašnjava da to bude slučaj tek jednom u nekoliko godina.

– Vrlo retko se dešava, nemamo egzaktnu statistiku kada je o tome reč, ali svakako je kuriozitet i raritet kada se to desi – kaže Lukić.

Republički zavod za statistiku je ima, a odnosi se na to kada žene rađaju prvo dete.

Podaci kažu da su one najčešće stare od 25 do 29 godina.

Aleksandra Živković pobedila je statistiku.

Trudnoće kod žena tih godina smatraju se rizičnim, a njena je, kaže, prošla bez problema i nada se da će već za neki dan biti puštene kući.

Ana (36) je postala mama po sedmi put, a njenu poruku treba da pročitaju svi roditelji

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Ne želim da budem loš prema njima, jasno je da su dete želeli. Međutim u životu treba biti realan i praktičan. I odgovoran iznad svega. A ovo je veoma neodgovorno a nije ni praktično. Mislim dete će preživeti naravno i u smislu reprodukcije to je ok ali roditelji će vrlo brzo već za tek nekoliko godina postati baba i deda, ne bukvalno već zbog svojih godina. Čak i da dugo žive i probiju prosek šta to vredi detetu koje umesto roditelja ima ustvari babu i dedu. A ako ne prebace životni prosek onda će ostati samo dok je još u pubertetu kad su mu najpotrebniji roditelji zdravog mozga.

generic vignette (DESK luftika.rs)
116 Shares
116 Shares
Share via
Copy link