Magazin Poznati

„Volim ih više nego košarku“: Jokić otkrio koliko ima konja i o čemu sanja u tom sportu (VIDEO)

Jokić konji
Foto: Screenshot / RTS

Specijalnost nezaustavljivog Nikole Jokića je terorisanje protivničkih odbrana u NBA ligi, gde važi za jednog od najboljih pasera svih vremena, a poznato je da su njegova velika strast konji, sa kojima obožava da provodi vreme svaki put kada svrati u rodni Sombor.

Najbolji srpski košarkaš je učestvovao je na ovogodišnjem Ol staru u Solt Lejk Sitiju, gde se,  po svemu sudeći, i te kako se dobro zabavio.

Naime, tokom Ol star vikenda, Nikola je, osim učešća na meču Timova Lebron i Janis, provodio vreme sa porodicom, družio se sa Dončićem i dao nekoliko intervjua u kojima je govorio o brojnim temama, piše Telegraf.

Pored priče o porodici, Denveru, reprezentaciji Srbije, Jokić je, naravno govorio o konjima, pa je u intervjuu za „Altitude Sports“ Nikola objasnio i koliko ih poseduje, kao i zašto im pristupa sa više ljubavi nego košarci.

– Uglavnom sam kod kuće i provodim vreme sa porodicom. Prepoznaju me ljudi i pored toga. Više u Srbiji, tamo više izađem – rekao je srpski centar, a onda razvukao širok osmeh na pitanje o tome koliko ima konja.

– Dosta. Dva u Francsukoj, dva u Italiji i deset u Srbiji.

Potom je usledilo pitanje da li bi se sa istim uspehom bavio i konjičkim trkama, kao što to čini među obručima.

– Da pobedim u nekim velikim trkama, da. To bi bilo zaista kul. Emocije koje ja imam sa konjima i o konjičkim trkama su mnogo veće nego u košarci. Tokom godine, bavim se konjima i vozim se, blizu njih sam, ali ne onoliko koliko se bavim košarkom.

To je zbog toga. Kada se nečim baviš toliko mnogo, emocija ti opada, a kada ti nešto nedostaje to želiš više – rekao je Jokić.

Izvor: Telegraf

Nikola Jokić i zvanično najveći, potpisao najplaćeniji ugovor u istoriji NBA

144 Shares
144 Shares
Share via
Copy link