Magazin

“Klan Jokić”: Braća su čuvala leđa Nikoli od malih nogu (FOTO)

2005321_eeee01-ap_ff
Foto: AP

Do pre samo godinu ili dve Golden Stejt Voriorsi sa Stefom Karijem na čelu bili su strah i trepet u celoj NBA ligi, ali onda se istinski mađioničar ukazao te više i nije vest da su Denver Nagetsi pobedili Vorirorse u okršaju dva velikana košarkaške igre.

Jokićevi Nagetsi pobedili su rezultatom 108:105 u dosta neizvesnom meču na kom nije nastupio Džamal Marej, veoma bitan Nikolin saigrač, koji je uz njega prošle godine vodio tim do istorijskog rezultata.

Nakon ove utakmice, po domaćim portalima i društvenim mrežama kruže hvalospevi na Nikolin račun, a pojavila se i fotografija koja podseća njegove navijače odakle je potekao i kakav porodični gen ima najbolji svetski košarkaš.

Nikola je izuzetno vezan za svoju porodicu, a osim supruge i ćerke, veliku podršku i ljubav crpi i od svoje braće Nemanje i Strahinje.

Nemanja, srednji od trojice braće Jokić, je bivši MMA borac i imao je nekoliko nastupa i pobeda u oktagonu tokom ne tako dugačke karijere.

Svoj prvi meč imao je 2018. godine, a iz njega je Nemanja izašao kao pobednik tehničkim nokautom već u prvoj rundi. Snimak ovog meča i dalje se može naći na društvenim mrežama.

Pored Nemanja, tu je i najstariji Strahinja Jokić, momak koji je po rečima Nikolinog menadžera Miška Ražnatovića podneo najveću žrtvu za razvoj i uspeh Nikoline košarkaške karijere.

Ražnatović je više puta o tome govorio u javnosti, a Strahinja je i danas prva linija Nikoline odbrane, pa je zajedno sa Nemanjom postao poznat širom Sjedinjenih Država, a svakako su jedni od heroja Kolorada nakon “frke” sa igračima Majami Hita.

– Posebno priznanje pripada njegovom bratu Strahinji, koji je ceo svoj život podredio Nikolinom uspehu, koji mu nije dozvolio da poklekne kada je bilo najteže, koji ga je bodrio, gajio i oblikovao na tom trnovitom i teškom putu ka vrhu – ispričao je jednom prilikom Miško Ražnatović.

Ko je iole pratio Nikolu prethodnih godina jasno mu je ko su i odakle dolaze njegovi verni saputnici, saborci i braća, Strahinja i Nemanja. Čak su i čuveni Šakil O’Nil i Čarls Barkli više puta govorili o tom “Jokić Brothers” fenomenu, svesni da sa ovim momcima nema zezanja te da su oni tu da pokore ligu.ž

Vidimo da su i te kako uspeli u svojoj nameri.

Izjava Nikole Jokića osvanula na ulazu u osnovnu školu u Denveru (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link