Novi Sad

Zašto u novosadskim prodavnicama nema omiljenog keksa detinjstva?

plazma
Foto: Printscreen FB

U marketima u Novom Sadu sve je teže pronaći „Plazma keks“. Zasad se ne oskudeva u mlevenoj „Plazmi“ ili u nekoj od čokoladnih varijanti.

Poznatog keksa, ako ga uopšte ima, ima ga uglavnom u pakovanju od 150 grama.

Uzrok nestašice je požar koji je krajem juna izbio u fabrici u Požarevcu, što je smanjilo proizvodne kapacitete fabrike.

Iz Bambija kažu da su radovi na sanaciji i obnovi uveliko u toku i da rade na rešavanju obnovi oštećenih proizvodnih linija.

„Zbog štete uzrokovane požarom, dinamika proizvodnje biće prilagođena raspoloživim kapacitetima, pa se može očekivati da Plazma i pojedini brendovi u određenim pakovanjima, neće kontinuirano biti dostupni na svim prodajnim mestima i na svim tržištima“, navode iz kompanije „Bambi“ koja pravi čuveni Plazma keks.

Iako je u rad pušten proizvodni pogon koji nije bio zahvaćen požarom, deo proizvodnih linija moraće da se obnovi kako bi proizvodnja mogla da se nastavi u punom kapacitetu.

„Trenutno radimo na prioritizaciji portfolija i u skladu sa kapacitetima proizvodnih linija, menjaće se i struktura portfolija, kao i dostupnost proizvoda. Bambi svakako nastavlja da plasira svoje proizvode na tržište, ali možemo očekivati da u određenom periodu ispred nas Plazma i pojedini brendovi neće uvek biti dostupni na svim prodajnim mestima i na svim tržištima. Svi znamo da je Plazma mnogo više od keksa, to je ukus koji je obeležio odrastanja mnogih generacija. Zato su i naši napori usmereni ka tome da pronađemo optimalna rešenja kako bismo se što pre vratili uobičajenom poslovanju, te molimo sve naše verne potrošače, kupce i partnere za razumevanje i mrvicu strpljenja“, rekao je generalni direktor „Bambija“ Dragan Stajković.

Izvor: 021.rs

Čitajte Luftiku na Google vestima

Najukusnije poslastice sa jaffa i plazma keksom

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link