Magazin

Šta se krije iza nestanka sportista u Srbiji? Nakon 3 boksera iz Konga, potraga i za dvojicom marokanskih rvača

rvaci-rvanje

Posle misterioznog nestanka boksera iz Konga u Beogradu, koji su u Srbiju došli da se takmiče na Svetskom prvenstvu, prijavljen je novi nestanak inostranih sportista u prestonici.

Nestala su i dvojica marokanskih rvača koji su bili prijavljeni za Svetsko prvenstvo za rvače do 23 godine, koje se u Beogradu održavalo od 1. do 7. novembra, na kojem je učestvovalo više od 600 sportista iz 60 zemalja, ali im se trag izgubio po sletanju u Beograd, piše Telegraf.

– Dvojica mladih sportista iz Maroka iskoristili su učešće na nedavnom Svetskom prvenstvu u Srbiji da ilegalno napuste tu afričku zemlju – na svom Fejsbuk profilu objavio je Fouad Meskout, predsednik Rvačke federacije Maroka navodeći da je slučaj prijavljen policiji u Srbiji i ambasadi Maroka u Beogradu.

Meskout je naveo i da “iza bekstva dvojice rvača u Srbiji stoji kriminalna mreža specijalizovana za ilegalne imigracije”.

Prema informacijama “Radija Slobodne Evrope”, sportisti nisu zatražili azil u Srbiji i nije poznato da li se još uvek nalaze na teritoriji naše zemlje.

Ovo je u poslednje vreme samo jedan od primera marokanskih sportista koji učešće na međunarodnim takmičenjima koriste da pobegnu iz domovine.

Sportisti Maroka, a i aktivisti, su prema pisanjima tamošnjih mediji često poručivali da sportski sistem u toj afričkoj zemlji nije razvijen i da ne obezbeđuje neophodnu podršku mladim sportistima da razvijaju svoje veštine.

U septembru 2021. trojica marokanskih odbojkaša su nestala po sletanju u Italiju gde je trebalo da igraju na Svetskom prvenstvu, a slično se desilo i u aprilu kada su dvojica boksera nestala po dolasku u Poljsku gde je trebalo da učestvuju na AIBA omladinskom Svetskom prvenstvu.

Svakako je najpoznatiji slučaj marokanskog šampiona u tekvondou Anouara Boukharse, koji je u oktobru 2019. pobegao iz zemlje na Kanarska ostrva, a onda napravio snimak koji je bio veoma popularan na društvenim mrežama.

Na snimku se vidi Boukharsa na čamcu kako baca medalju u more uz poruku: “Beskorisna je”.

Međutim, ovo je za veoma kratko vreme drugi put da u Srbiji nestaju strani sportisti, iz afričkih zemalja.

Juče se pojavila informacija kako su trojica bokserskih reprezentativaca DR Konga nestala iz kampa nacionalnog tima u Beogradu, gde su učestvovali na Svetskom prvenstvu.

– Nestali su Lunata Nkosi, Kajala Engulu i Mpembele Nzola. Njih trojica se vode da su u bekstvu, a srpska policija traga za njima – objavio je u saopštenju Bokserski savez Konga.

Izgubila je nevinost u 23-oj, završila na psihijatriji i nestala – ovo je njena priča

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

16 Shares
Share via
Copy link