Srbija Vesti

Ministar spoljnih poslova Srbije napisao pismo na engleskom, Venecuelanci dobili tikove (FOTO)

selakovic pismo
Foto: printscreen, Twitter/MFA Serbia

Još je Radoje Domanović u Stradiji pisao o ministru inostranih poslova koji sem našeg “drugi jezik ne voli i nijedan nije hteo učiti”. Od te Stradije se, kanda, još nismo pomakli.

Sadržaj pisma ministra spoljnih poslova, Nikole Selakovića, koje je objavio na Tviteru, poznavaoci engleskog jezika karakterišu kao kriminalno nepismen, piše Nova.rs.

Na stranu to što je u diplomatskim krugovima krajnje neukusno početi obraćanje rečenicom: “I am so excited”(ili “Ja sam tako uzbuđen”) i tako sebe isticati u prvi plan, Selakovićevo pismo takođe je elementarno nepismeno i puno gramatičkih grešaka.

Ministar je napisao pismo prilikom posete Venecueli, a zarad dobre saradnje dveju zemalja objavio ga je na svom Tviter nalogu.

Reč „opportunity“ umesto sa dva slova “p” napisao je sa jednim, tamo gde treba “there are” stoji “there is (much more)”, a najviše sablažnjavanja Tviter zajednice izazvala je reč okupljanje. Umesto “gathering” ministar je napisao “gettiering” što ne znači ništa.

Selakovićevo neznanje engleskog jezika možda ne bi bilo toliki problem da on nije ministar spoljnih poslova koji bi makar trebalo da se konsultuje s nekim ko zna gramatiku engleskog jezika.

Izvor: Nova.rs

Ko nas je kleo nije dangubio: Ambasador Srbije u UN sa kojim se sprdaju zbog engleskog ima 4 stana

Čitajte Luftiku na Google vestima

Sandra Žigić

Lingvistkinja bačena u novinarsku vatru. Zaljubljenica u umetnost, mediteranske gradiće i kulinarstvo. Reči i začine biram pažljivo

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

217 Shares
217 Shares
Share via
Copy link