Magazin

Nenad Periš: Matej je završio svoju priču na ovoj zemlji, srešćemo se opet on i ja

nenad-peris
Foto: Screenshot

Telo muškarca za koga se pretpostavlja da je Matej Periš pronađeno je juče u Dunavu. Otac mladog Splićanina, Nenad Periš, stigao je juče u Beograd.

– Nažalost, izgleda da je došao kraj istrage, bez obzira koliko teško bilo… Verujem da ovo nije kraj i da ćemo se on i ja sresti u budućnosti… Matej je svoju priču na ovoj zemlji završio – rekao je u intervjuu Nenad Periš, otac Mateja Periša koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra, a za čije telo se sumnja da je nađeno juče na obali Dunava na Adi Huji.

Podsetimo, telo je juče kapetan broda Milovan Zelenović.

– Šetali smo po palubi i videli kako voda nosi telo, da se zaustavlja malo dalje. Vetar ga je doneo, plivao je nizvodno Dunavom. Oko 9 sati, u pola 10 je stigla policija. Telo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je proverio na internetu i video da je isto obučen kao Matej Periš. Imao je jednu belu patiku i crnu majicu. Muškarac kad se udavi on je okrenut telom na dole – rekao je Zelenović i dodao:

– Mladić na sebi ima farmerke, jednu patiku na kojoj je slovo V koje imaju patike Mateja Periša. Kada sam našao telo, delovalo je kao da je dugo stajalo u vodi. Druga patika je nađena na Savi nakon njegovog nestanka. Vodostaj je bio veliki, pošto je vetar duvao, pa je ovde naneo telo. Ja sam zvao policiju u 9 i 10. Dao sam izjavu u policiji – ispričao je kapetan Zelenović.

Podsećamo, Matej Periš nestao je u noći između između 30. i 31. decembra, kada je ostavio svoje drugove u beogradskom klubu „Gotik“. Od tada je njegov nestanak velika misterija za sve.

Ono što je izvesno jeste da je Matej izašao iz kluba i počeo da trči uzvodno uz Savu, prema Promenadi. On je bio samo u crnoj majici kratkih rukava i nije se zaustavljao. Postojala je bojazan da ga je neko jurio, međutim, na jednom od snimaka koji se pojavio jasno se vidi da Matej brzo trči ulicom punom ljudi, ali niko mu nije za petama i sve je mirno.

U jednom trenutku Matej se mimoišao s vozilom koje kao da nije ni primetio, a prošao je i između autobusa i ograde, ne obazirući se na opasnost od saobraćaja.

Otac Mateja Periša proveo je u Beogradu dva meseca, nadajući se sve vreme da će njegov sin biti pronađen.

Nenad Periš kroz suze zamolio voditeljku: Samo me to ne pitajte

Izvor: Telegraf

OGLAS

59 Shares
Share via
Copy link