Novi Sad

Desetostruki prvak sveta u kik boksu gradi igralište za decu pored Novog Sada

Na desetine mališana iz novosadskog naselja Veternik koja su se do sada igrala u kanalima i zapuštenim travnjacima pored puta uskoro će dobiti novo sportsko igralište.

Desetostruki prvak sveta u kik boksu Nenad Pagonis okupio je grupu prijatelja, zakupio je plac u ovom kraju, i krenuo je da ga pretvara u teren kako bi mališani mogli na kvalitetan, ali i bezbedan način, da se bave fudbalom, košarkom i drugim sportovima koje vole.

– Svaki dan prolazim ovim krajem, i nije mi bilo lako da gledam kako se deca igraju pored puta u kanalima. Prašina, pesak, blato, iskrivljeni metalni obruč okačen o stub za struju kao imitacija koša, saobraćaj koji prolazi pored, kao i sama činjenica da im je jarak igralište, su me podstakli da uradim nešto i da im pomognem – kaže Pagonis, čovek koji je osim sportskih dostignuća omiljen i zbog čestih humanitarnih aktivnosti.

Mehanizacija je već u akciji, bageri ravnaju površinu, kako bi se iskoristilo lepo vreme da radovi što više napreduju.

– Ovo je bila jedna zapuštena njiva pored koje svaki dan prolazim, ali kako je u blizini škole, i mesta na kom se deca igraju, odlučio sam da je uzmem u zakup i napravim igralište.

Nenad takođe ima decu, ćerku i sina, i svestan je koliko je važno najmlađima obezbediti pravilne uslove za rani razvoj.

– Deca iz Veternika su vesela, dobra, jako vaspitana, i očigledno je da roditelji vode brigu o njima, što mi je drago. Tu je u blizini i osnovna škola “Marija Trandafil”, koja je proglašena za najbolju školu u Novom Sadu. Zaslužili su da im obezbedim sportski teren u kraju, to je najmanje što mogu da uradim. Vredi se boriti, nema predaje – ističe Pagonis.

Nenad će u dogovoru sa decom prilagoditi teren sportu koji mališani najviše vole.

– Želim da to bude iznenađenje za njih, ali svakako ću ih sve pitati u kom sportu najviše uživaju, pa ćemo u skladu sa tim i da postavimo golove, koševe, mrežu za odbojku ili nešto četvrto – zaključuje Pagonis.

Novosađani velikog srca najhumaniji u Srbiji

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

127 Shares
127 Shares
Share via
Copy link