Magazin

Doktor iz Sremske Mitrovice ne pregleda pacijente bez dokaza da su negativni na koronu

dr-dragan-martinovic-sremska-mitrovica-

Oftamologu iz Sremske Mitrovice dodijalo je da se raspravlja sa onima koji u koronavirus ne veruju, pa je rešio da taj problem reguliše i napismeno. Naime, Tviterom se širi obaveštenje sa potpisom i pečatom ovog uglednog a po svemu sudeći i omiljenog lekara u kojem jasno kaže da neće primati pacijente na pregled ukoliko nemaju dokaz da su negativni na koronavirus.

„Pacijenti koji dolaze na pregled u očnu ambulantu moraju imati potvrdu o vakcini i revakcini za koronu, ili PCR test na koronavirus ne stariji od 48 sati ili brzi antigenski test“, stoji u obaveštenju zakačenom na vratima oftamološke ambulante u Sremskoj Mitrovici.

U obrazloženju odluke ovaj doktor je napisao: „Poštovani pacijenti, ovo je moja odluka – da bih zaštitio zdravlje pacijenata koji čekaju na pregled u čekaonioci, zdravlje zaposlenih i svoje zdravlje od neodgovornih osoba koje ne žele da se vakcinišu. Uostalom, osobe koje ne žele da se vakcinišu razumeju se u vakcine bolje od svetskih naučnika, znaju sve o svetskoj zaveri, tako da se verovatno razumeju i u oftalmologiju.“

Doktor Mitrović, koga Mitrovčani, kako se kaže jako vole i rado posećuju, očigledno više nije mogao da trpi teorije zavere i teoretičare, Jutjub stručnjake i sveznajuće, pa se odlučio na ovaj potez bez obzira na to kako će ko shvatiti njegovu odluku, jer mu je zdravlje zaposlenih ali i drugih pacijenata važnije od tuđeg mišljenja.

„Retkost da se lekar usudi da se tako jasno pozicionira… U Nemačkoj bacaju drvlje i kamenje na lekare koji se tako izjašnjavaju, u Austriji se zgražavaju, ali su u stvari srećni da se lekar brine o zdravlju svojih pacijenata…“, kaže jedna od korisnica Tvitera.

Ima tu različitih komentara, od onih da je najjači u struci, da se kod njega čeka na intervenciju zbog dugogodišnjeg iskustva i svaka mu čast na hrabrosti i potezu kojim čuva zdravlje osoblja i pacijenata, do onih kontra, da krši Ustav i da nije dobar čovek, prozivaju ga da je položio Hipokratovu zakletvu i slično…

Jedno je sigurno: i kao lekaru i kao čoveku mu je prekipelo. Svakoga dana beležimo sve veći broj obolelih, obaramo polako sve neslavne rekorde kad je korona u pitanju, i ovaj čovek i lekar nas svojim potezom samo podseća koliko je važno u ovom trenutku da sačuvamo i sebe i druge.

Ako ne znate šta je test “2 prsta”, a žena ste, spadate u grupu srećnica

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Lepo sto se izjasnio da deli pacijente na pozeljne i one druge i ne cini nazao nemocnom i bolesnom
    Bas kao sto osnovni postulati medicine nalazu
    Jer zato se uci medicina da biras kome ces pomoci

  • Mogu da razumem da dragi doktor traži test ili maske, da bi zaštitio sebe i druge, ali vakcinu?!
    Pa, mainstream narativ je da vakcina ne štiti druge, tako da jedino mogu da zaključim da dragi doktor ili nije previše bistar (u što čisto sumnjam) ili ima unosan aranžman sa nekom farmaceutskom kućom da aktivno učestvuje u kampanji vakcinacije (što mi je mnogo izvesnije)…

OGLAS

234 Shares
234 Shares
Share via
Copy link