Beograd Magazin

„Išla sam da obiđem gladiole“: Narko baka (78) iznela odbranu, sin ne može da veruje šta ih je snašlo

baka-diler
Foto: RTS/MUP

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušana Nada V. (78) koju je u utorak u popodnevnim satima Interventna jedinica poliicije zatekla u šumi u Zemunu sa rancem u kojem je pronadjeno oko 400 grama opojne droge amfetamin, vagica za precizno merenje, kao i jedan nož.

– Osumnjičena je na saslušanju negirala izvršenje krivičnog dela, tvrdeći da ranac nije njen. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradiu da Nadi V. odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovila krivično delo- saopšteno je iz tužilaštva, prenosi Kurir.

Nadi V. se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako nezvanično saznajemo, na saslušanju Nada V. je ispričala da je išla u šumu da obiđe baštu u kojoj gaji cveće i jagode.

– Toga dana sam htela da vidim šta je sa gladiolama. Ranac sam slučajno videla u žbunju i pomerila ga štapom, ali ga nisam otvaral niti pipala. Stala sam sa strane da popušim cigaretu, kada je naišla policija – branila se, kako saznajemo Nada V.

„Pa, zar moju Nadu da hapse zbog droge?“

Sin uhapšene ne može da veruje šta je snašlo njegovu porodicu.

– Još ne mogu da dođem sebi zbog svega što me je snašlo sa mamom! Pa, zar moju Nadu da hapse zbog droge i nazivaju je narko-bakom? – priča Dragan V. sin starice Nade (78) koja je uhapšena zbog dilovanja droge.

– Šokiran sam i veoma zabrinut za majku, njeno zdravlje i tok postupka. Celu noć nisam spavao, nisam znao kako bratu da saopštim da nam je majka uhapšena. Ceo život je bila znatiželjna i evo, sad ju je ta znatiželja odvela iza rešetaka pod stare dane – priča on za Novosti.

– Bio sam na poslu i, kada sam se predveče vratio kući, nisam zatekao mamu u stanu – priča Dragan.

– Pozvao sam je, ali onda sam video da joj je mobilni ostao na stolu. Nije ga ni ponela sa sobom, iako sam je stalno na to podsećao. Brinuo sam za nju, jer je stara, bolesna, ide sa štapom. Ali, ona nije baš marila za sve to… – rekao je on.

Kada je shvatio da nije ni kod rođake, posumnjao je da je možda otišla do svoje bašte, koja je u blizini, gotovo pored puta, a gde je posadila neko voće i povrće.

– Odlazila je u bašticu često, ali ne svakog dana – kaže sin.

– Znam da je dan ranije rekla da će verovatno ići da je malko uredi i poseče neke grančice. Dao sam joj i testericu, ali je ona uzela nož kojim, inače, sečemo suvo meso i ponela ga sa sobom. Rekla je da on bolji nego testerica i da se ne mešam, jer ona dobro zna kako i šta se radi sa voćkama.

Na kraju, videvši da se Nada i dalje ne vraća kući, sin je pošao da je traži u kraju.

Brat saznao sa društvenih mreža

Dragan V. kaže da nije u prvom trenutku znao kako da šokantnu vest saopšti bratu koji živi i radi u Sloveniji.

– Nisam želeo da ga uznemiravam, ali nisam hteo ni da sakrijem ovako nešto od brata.

Dok sam se dvoumio šta da radim, on me je pozvao. Video je na društvenim mrežama fotografiju i prepoznao na njoj našu bašticu i mamu. Naravno da je i brat u neverici i da mnogo brine. Ipak, nada se, kao i ja, najboljem i da će se sve razjasniti.

Strahinja joj bio komšija?

strahinja-stojanovic
Strahinja Stojanović i Sonja Suarez/Foto: Instagram

Komšije iz Ulice Svetozara Papića, u kojoj stanuju Nada i njen sin Dragan, šokirane su njenim hapšenjem, ali ističu da je u blizini živeo i Strahinja Stojanović, koga su 2020. razneli bombom dok je sa partnerkom iz Kolumbije bio u kolima. Njegov mural nalazi se na zidu u blizini.

– Ne verujemo da je Nada diler droge – kaže jedna komšinica.

– Tačno je da su teška vremena, da ljudi pribegavaju svemu. Ali, Nada je radila u GSP i ima lepu penziju, jedan sin joj radi u Zemunu, a drugi je u inostranstvu. Pošteni su i nikada nisu imali veze sa kriminalom, niti im je policija dolazila na vrata. No, nikad se ne zna šta je prava istina.

Baka (75) iz Krnjače dilovala heroin, s njom uhapšeno i dvoje narkomana

78 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap