Magazin Svet

U Napulju se zavijorila srpska zastava, za ovaj izliv prijateljstva “krivci” navijači Zvezde (VIDEO)

Navijači napolija srpski barjak
Foto: Screenshot / Instagram / balkanskinavijaci

U svetu fudbala poznata su rivalstva između navijača različitih klubova, koja znaju da prerastu u opake fizičke obračune, ali ponekad navijači klubova iz različitih zemalja znaju da iskažu međusobno poštovanje, pa čak i da se pobratime.

Najbolji primer za to je odnos koji imaju navijači Crvene Zvezde i Olimpijakosa, ili Partizana i Paoka, a čini se da su Delije od skora dobile još jednog “saveznika”, ovog puta iz italijanske lige, tačnije iz Napulja.

Ovo prijateljstvo je, kako to u svetu tifoza obično biva, rezultat saradnje “ultrasa” u obračunu sa navijačima njihovih ljutih rivala, a zahvalnost je iskazana tako što se na tribinama stadiona Diego Armando Maradona zavijorila srpska zastava.

Naime, u ubedljivoj pobedi Napolija nad Kremonezeom (3:0) nastavljen je siguran kurs ka tituli, a navijači tima iz Napulja nastavili su sa proslavom odličnog rezultata posle utakmice uz pesmu i srpski barjak.

Ova “posveta” je usledila nakon što su Delije, navijači Crvene zvezde, pre nekoliko dana, zajedno sa navijačima Napolija, napali ultrase Rome i oduzeli im nekoliko bitnih obeležja, prenosi portal Hot Sport.

Očigledno se od tada razvilo navijačko prijateljstvo među Napolitancima i Delijama, te će se sada srpska zastava videti i češće na stadionu u Napulju.

Zanimljivo, navijači Zvezde su na gostovanju Voždovcu pevali na italijanskom, tako da to sigurno ima veze sa ovim događajima.

Izvor: Hot Sport

Maradonin Napoli oprostio se od Pelea prelepom porukom, dve legende na nebu idu u večnost (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link