Novi Sad

Napadačima na “Crnog ovna” izrečena samo mera zabrane prilaska lokalu i oštećenima

crni ovan
Foto: N1

S. D. (22), D. A. (23) i M. G. (21) iz Novog Sada, koji su juče uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo nasilničko ponašanje, saslušani su u Osnovnom tužilaštvu. Novosadsko tužilaštvo zatražilo je od suda da im se, zbog napada na “Crnog ovna” izrekna samo mera zabrane prilaska lokalu, kao i oštećenima.

Nakon saslušanja tužilaštvo nije zatražilo pritvor za osumnjičene, nego samo zabranu prilaska, prenosi 021.rs.

– Osumnjičeni su saslušani na okolnosti navedenog krivičnog dela, te je ovo Tužilaštvo nakon saslušanja, a na osnovu prikupljenih dokaza i sagledavanja činjeničnog stanja, podnelo predlog za izricanje mere zabrane prilaženja predmetnom lokalu, te prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa oštećenima N. S. i B. Š, kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Iz Osnovnog suda se čeka još uvek na odluku Sudije za prethodni postupak povodom zahteva tužioca.

Kažimo da je MUP prethodno saopštio da se sumnja da su njih trojica nasilno ušla u lokal u centru Novog Sada tako što su razbili staklo na ulaznim vratima, koje je lakše povredilo jednu osobu.

MUP navodi i da je vlasnik lokala naknadno prijavio povrede koje ekipa Hitne pomoći nije mogla da potvrdi, zbog čega je upućen na dalju dijagnostiku.

Policija je kod osumnjičenih pronašla predmete koje su, kako se sumnja, koristili prilikom izvršenja krivičnog dela.

Prema svedočenjima prisutnih, osumnjičeni su imali boksere, palice i mačetu, a na jaknama su imali više neonacističkih oznaka.

U trenutku napada, kod ulaza u sam lokal se nalazila i trudnica, koja je svedočila incidentu.

To nije prvi napad na ovaj novosadski lokal koji je prepoznat među antifašistima i u kom se održavaju aktivistički seminari, humanitarne akcije, te alternativni sajmovi.

Napad na Crnu ovna i prisutne, osudio je veliki broj opozicionih stranka, antifašističkih pokreta, kao i gradonačelnik Milan Đurić.

Izvor: 021.rs

Fašisti opet napali kultni novosadski lokal, dve osobe povređene

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link