Ljubimci Magazin

Ova mačka ima 120 ljudskih godina, nadživela je 2 vlasnika

najstarija-macka
Flosi

Flosi ima 26 godina i 329 dana – što je otprilike 120 ljudskih godina, prema Ginisovoj knjizi rekorda, koja je mačku nedavno proglasila rekorderom.

Ova mačka je živela u mnogim domovima tokom svog dugog života. Nedavno je predata Cats Protectionu, dobrotvornoj agenciji za mačke, i oni su shvatili da Flosi ima neverovatno dug život.

– Bili smo zapanjeni kada smo videli da je Flosin veterinarski karton star 27 godina – rekla je koordinatorka Cats Protection Naomi Rosling.

Prvi put ju je usvojio u decembru 1995. radnik u bolnici Mersisajd u Liverpulu. Bila je deo grupe lutalica koje su se kretale u blizini bolnice. Neki od tamošnjih radnika odlučili su da svaki usvoji po jednu, i ona je sa svojim vlasnikom živela 10 godina, dok nije preminuo.

Tada ju je udomila sestra njenog vlasnika i sa njom je živela 14 godina, sve dok ta vlasnica nije preminula.

Sa 24 godine uzeo ju je sin njene prethodne vlasnice. Živela je sa njim oko tri godine. Brinuo se o njoj najbolje što je mogao, ali ju je na kraju odveo u Cats Protection.

Budući da je manje verovatno da će starije mačke biti usvojene, činilo se da će Flosi provesti ostatak svog života u ovoj organizaciji, ali ubrzo ju je usvojila Viki Grin, koja je brinula o četiri starije mačke, od kojih je jedna doživela 21 godinu.

– Od početka sam znala da je Flosi posebna mačka, ali nisam zamišljala da ću svoj dom deliti sa svetskim rekorderom – rekla je.

Dok je Flosi trenutno najstarija mačka na svetu, najstarija koja je ikada živela bila je Krim Paf, koja je živela u Teksasu do 2005. godine i uginula sa 38 godina i 3 dana.

Izvor: K1

Prelepi Kefir je nežni div i najveća mačka na svetu (VIDEO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

39 Shares
Share via
Copy link