Svet

Zbog ljubavi se nije kupao 65 godina i zvanično je najprljaviji čovek na svetu

najprljavi-covek

Amu Hadži, 83-godišnji Iranac, nezvanično je najprljaviji čovek na svetu jer se nije kupao 65 godina. Razlog za to je – njegov strah od vode, ali i ljubavni jadi. Hadži veruje da će se razboleti ako se okupa i zbog tog uverenja on se nije kupao više od šest decenija.

Ono što većini sveta deluje nezamislivo, njemu je svakodnevica – živi u iranskoj pustinji i hrani se mesom uginulih životinja. Zato kažu neki da bi bio zvezda emisije o preživljavanju sa čuvenim Berom Grilsom.

S druge strane, on gleda da iole brine o zdravlju, pa pije dosta vode – čak oko pet litara dnevno. Doduše, iz zarđale konzerve.

Voli i da puši, s tim što, kad mu nestane cigareta koje mu neko udeli, iz lule udiše suvu kravlju balegu.

Hadži nema dom, već luta u blizini izolovanog sela Dezga u južnoj iranskoj provinciji Fars i živi u rupama napravljenim u pustinji izvan sela. Iako su mu seljani sagradili kolibu, on je odlučio da tu ne živi, samo se povremeno po potrebi sakrije u nju.

najprljavi-covek-na-svetu

A zašto Amu živi tako, šta ga je nateralo na život bez osnovnih higijenskih uslova, skoro bez ikakvog dodira sa civilizacijom?

Meštani veruju da je slomljeno srce razlog što je Amu Hadži izabrao takav način života. On je navodno doživeo ljubavni brodolom u mladosti, te od tuge završio kako je završio.

Međutim, on još uvek nije odustao i želi da pronađe ljubav.

Na tom svom putu, on se gotovo stopio sa svojim okruženjem, pa mu je koža iste boje kao i zemlja oko njega. Lokalci čak kažu da ga ponekad pomešaju sa većim kamenom ili stenom kad leži miran.

I tako, bez brige o udobnosti, mirišljavom tušu, raznovrsnoj hrani, Hadži živi svojim nomadskim životom, koji mu je, izgleda, drag.

Pitanje je samo, ako nađe tu ljubav koju traži, koliko će njoj to sve biti primamljivo.

Izvor: Nova

Obrazovanje u Norveškoj: Prljavo i boso dete je srećan mali čovek!

OGLAS

1.7K Shares
1.7K Shares
Share via
Copy link