Magazin

Najmoderniji fudbalski stadion u Srbiji gradi se u Bačkoj Topoli: Izvođač radova SPS-ovac Novica Tončev

Stadion Bačka Topola
Foto: Gradnja.rs

Centralni stadion fudbalskog kluba Topolski sportski centar (TPC) iz Bačke Topole biće najmoderniji stadion u Srbiji, a možda i u ovom delu Evrope, piše portal Gradnja.rs.

FK TPC se plasmanom u srpsku Super ligu izborio za trku u Ligu šampiona i Ligu Evrope, što je pretpostavimo, bio vetar u leđa upravi kluba da izgradi velelepno sportsko zdanje – hram fudbala u Bačkoj Topoli.

Sa 4.100 sedećih mesta i preko 5.500 metra kvadratnih pod objektom, Centralni stadion FK TSC jedno je od trenutno najvećih gradilišta u Vojvodini.

Stadion u Bačkoj Topoli
Foto: Đorđe Bajilo

Reč je o jednom od najvećih inženjerskih poduhvata u zemlji sportskog tipa, čija površina (bez terena) iznozi preko 5.500 kvadratnih metara, piše Gradnja.rs.

Nova fudbalska akademija biće sastavljena od centralnog stadiona, četiri pomoćna terena i hotela za smeštaj igrača i trenera. Planira se izgradnja i muzeja fudbala. Projektovanje stadiona započeto je 2017. godine, a njegovo otvaranje zakazano je za sledeću fudbalsku sezonu.

U skladu je sa UEFA standardima – opremljenost stadiona biće na najvišem nivou, a njegov dizajn najsavremeniji u Srbiji.

Stadion je mešovite namene i biće deo šireg sportsko-rekreativnog kompleksa. Izgradnja susednog, zatvorenog bazena takođe je u toku.

Osim fudbala, stadion će služiti za organizaciju koncerata, kulturnih dešavanja, ali i drugih sportskih manifestacija.

Teren će imati grejače i lampe koje će u zimskom periodu regulisati rast trave. Planira se i primena toplotnih pumpi. Stadion će pasarelom biti povezan sa susednim zatvorenim bazenom, a koji razrađuje novosadski DBA.

To je kompanija čiji je zastupnik Đorđe Bajilo, kome je prošle godine bio poveren posao izgradnje javne garaže u Šafarikovoj i koji je projektovao TC Promenada u Novom Sadu.

U sklopu bazena biće spa centar, teretana i zabavni sadržaji za decu.

Reč je o kapitalnoj investiciji koja će značajno unaprediti standard života Bačke Topole, ali i celog južnobačkog okruga. Neminovno, novi stadion će privući i sve ljubitelje fudbala, ali i ljubitelje dobre arhitekture. Sve to zahvaljujući čelnim ljudima FK TSC, navodi se u tekstu na Gradnja.rs.

Odgovorni izvođač radova na izgradnji ovog stadiona je kompanija Tončev gradnja iz Surdulice, čiji je vlasnik Novica Tončev član SPS i narodni poslanik.

U, još uvek, aktuelnom skupštinskom sazivu je član Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, a zemenik člana je u Odboru za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije.

Sredinom 2014. u medijima se pojavila vest da Tončev zapravo nije odbranio svoju doktorsku disertaciju, iako je u njegovoj zvaničnoj biografiji na sajtu Narodne skupštine pisalo da je po obrazovanju „doktor građevine“. U svoju odbranu Tončev je naveo sledeće obrazloženje:

– Šta piše? Dr? Pa to je doktorand! Pa kako se piše skraćenica za „doktorand“? Kako ja to da napišem? „D.o.“? Ranije je bilo ono „mr“ za magistra. Eto, to je moje objašnjenje. Ne znam da li ljudi hoće sada da prave medijsku pompu od toga – izjava je koju su prenele Južne vesti 25.06.2014.

Njegov rođeni brat, Ivica Tončev, savetnik je potpredsednika Vlade Ivice Dačića.

Mediji su pisali o njemu i kada je protiv njega podignut optužni zbog nasilnog ponašanja, jer je udario aktiviste SPS-a.

Zatim je javnost uzburkao i izjavom kako prostitucija nije krivično delo i da to što su dvojica SPS-ovaca plaćali elitne prostitutke može samo da poveća rejting stranke.

Avgusta 2015. izabran je za člana predsedništva SPS-a i predsednika Izbornog štaba SPS-a za lokalne i pokrajinske izbore 2016. godine.

Policija je u decembru 2015. godine pokrenula istragu protiv celog rukovodstva Surdilice, zbog toga što nisu raspisali tender za rekonstrukciju stadiona, lokalnog fudbalskog kluba “Radnik”. Tončev je tražio da prvo ide na poligraf, pa onda kod tužioca.

Oženjen je i otac dvoje dece.

Izvori: Gradnja.rs/Južne vesti/Istinomer

Stadion Vojvodine u Novom Sadu navodno će ovako izgledati!

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Jedna greška se potkrala, a to je da Bačka Topola ne pripada juznobackom okrunu, vec severnobačkom.

406 Shares
406 Shares
Share via
Copy link