Smeštaj Srbija

Najlepša jezera za kupanje u Srbiji

Jezera Srbije su pravi dragulji naše divne zemlje. Reč je o smaragdnim i tirkiznim vodama koje su okružene zelenilom bujne prirode. Takvi pejzaži deluju prosto bajkovito i kao da su deo nekog čarobnog sveta. Jezera Srbije su savršena destinacija za beg od letnje vrućine, a često mogu biti i idealna zamena za more. Ukoliko se pitate koja su jezera pravi izbor za odmor i uživanje u prijatnoj vodi i kupanju, onda samo nastavite da čitate. Turizam u Srbiji uspeva da opastane, uprkos iznenadnom i snažnom potresu korona virsa koji zahvatio celu planetu. Ipak, upravo zbog pandemije virusa, odavno nije bilo bolje vreme za putovanje i otkrivanje čari Srbije.

Srebrno jezero


Najpopularnije jezero Srbije, svakako je čuveno Srebrno jezero. Turizam u ovom kraju prosto cveta i napreduje svakim danom, tako da je i turistička ponuda sve veća i bolja. Ovo divno jezero dobilo je svoje ime zbog jedinstvenog odsjaja mesečine koje daje jezeru srebrnu boju. Voda Srebrnog jezera je topla, čista i kao takva odlična za kupanje. Nakon plivanja i uživanja u čarima vode, na Srebrnom jezeru postoji i niz drugih, jednako zabavnih aktivnosti, poput odbojke na pesku. Plaže ovog jezera krasi niz popularnih kafića u kojima se pušta jako dobra muzika, i u kojima možete uživati u raznovrsnom izboru jela i pića.

Srebrno jezero smeštaj

S obzirom na to da je popularnost Srebrnog jezera sve veća, potražnja za dobrim i kvalitetnim smeštajem na ovom jezeru jednako raste. Ono što će da dodatno upotpuni vaš odmor svakako jeste komforan, dobar i bezbedan smeštaj u kome ćete moći da odmorite nakon dana koji je bio ispunjen raznim aktivnostima. Ukoliko želite raskošniji odmor, možete potražiti apartmane sa privatnim bazenom i spa centrom, dok se polupansion ili pun pansion cene kreću od 1500 do 4000 din. Smeštaj na Srebrnom jezeru je raznolik, tako da smo sigurni da će svako naći nešto za svoj odmor i džep.

Jezera zapadne Srbije

Priroda zapada naše zemlja zaista je nešto prelepo. Bujna vegetacija i priroda koja zadivljuje,  samo su deo onoga što vas očekuje u zapadnim delovima Srbije. Pored toga, ovaj kraj krase i ti prelepa jezera, savršena za odmor, relaksaciju i uživanje. Jezero Perućac, Zaovinsko jezero, kao i Šumaričko jezero nadomak Kragujevca neka su od najpopularnijih i najčešće posećenih jezera naše zemlje. Ukoliko prolazite kroz Bajinu Baštu onda obavezno svratite do Zaovina i jezera Perućac i sigurni smo da će vas njihova lepota i veličanstveno okruženje sasvim ostaviti bez daha.

Atrakcije jezera Perućac


Danas Perućac spada u jedne od najtraženijih turističkih destinacija. Mnoštvo je zanimljivih atrakcija na ovom divnom, tirkiznom jezeru. Lov i ribolov su samo neke od njih. Naša preporuka je da obavezno iznajmite jedan od čamaca koji se nalazi na obali jezera i da se otisnute u nezabravnu avanturu. Vožnja čamcem po Perućcu je savršena prilika da se upoznate sa svim čarima i lepotama ovog jezera iz prve ruke. Pored toga, cene za iznajmljivanje su pristupačne, tako da uživajte u blagodetima jezera Perućac i njegovoj plavoj, čistoj vodi. Ovo jezero je veštačko, ali to nikako ne umanjuje njegovu lepotu i značaj koji ima za celu svoju okolinu. Što se tiče smeštaja, posebno su popularne autentične kućice koje se nalaze na samom jezeru i sa kojih se pruža fantastičan pogled na sve lepote prirode kojom je okruženo jezero sa svih strana.

Netaknuta i bujna priroda, staklasta površina jezera, prijatna klima, sve to je ono što vas očekuje ukoliko se odlučite da vaš odmor provedete na jezerima Srbije. Ovo su zaista savršene destinacije za odmor, relaksaciju, uživanje i beg od gradskih gužvi i vrućina. Nadamo se da su vam se naši predlozi dopali.

Darko Damnjanović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link