Magazin Putovanja

Ovo je najkraći međunarodni let na svetu – traje tek toliko da avion uzleti

poletanje aviona

Putovanje avionom je odlična ideja kada treba da stignete do teško dostupnog mesta ili želite da pređete veliku razdaljinu u najkraćem mogućem roku.

Najkraći komercijalni avionski let je između Vestrai i Papa Vestrai na Orknei ostrvima u Škotskoj. U zavisnosti od naleta vetra, od jednog ostrva do drugog možete stići za samo 47 sekundi, iako je za udaljenost od 2,7 kilometara obično potrebno oko dva minuta vazdušnog puta.

Najkraći komercijalni međunarodni let, s druge strane, je onaj između Kinšase i Brazavila.

Udaljenost između međunarodnih aerodroma Maja Maja u Kongu i N’Đila u Demokratskoj Republici Kongo je samo 26 kilometara, odnosno oko 14 nautičkih milja.

Avio-kompanija AirFrance redovno saobraća nekoliko puta nedeljno između ova dva grada, a let Boing 777 ili Erbas A330 obično traje između 35 i 45 minuta. Cena karte u jednom pravcu je oko 200 evra.

Možete ići od Kinšase do Brazavila i obrnuto čamcem preko reke Kongo. U zavisnosti od brzine čamca, sa jedne strane reke na drugu možete stići za pet do 30 minuta. U planu je izgradnja železničkog mosta preko reke koji bi direktno povezivao dva glavna grada.

Izvor: PunKufer

Stjuardese otkrile koja su najgora sedišta u avionu i šta putnici na njima mogu da očekuju

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link