Lifestyle Putovanja

Najgori incidenti turista u 2019. godini

Razvoj turizma može biti spasonosan za ekonomiju zemlje, ali priliv velikog broja turista sa sobom neminovno nosi i raznorazne probleme i izazove. Čuveni engleski sveštenik Fransis Kilvert je još 1870. godine napisao „od svih štetnih životinja, najštetnija je turista”. Kao da je mogao da vidi svoje sunarodnike u budućnosti…

Evo primera užasnog turističkog ponašanja poslednjih meseci, koje prenosi portal City magazine:

Glasno svađanje u Mjanmaru

Za posete turista u manastiru Mahagandhajon u Mjanmaru, glavni je prizor stotina bosonogih, tihih monaha, koji se okupljaju za jelo. Tu je sto koji je opisan kao „spokojan”. Međutim, tišina je probijena jedno jutro u januaru 2019. godine, kada se grupa turista iz Kine glasno svađala o najboljem mestu za fotografiranje. Od tada je manastir zabranio posetiocima da uđu u trpezarijske prostorije.

Povraćanje u Veneciji

Dve mlade žene iz Norveške u avgustu odlučile su da se kupaju u kanalu Rio di Canaregio – u donjem vešu. To nije dozvoljeno i sa dobrim razlogom: kanal je prepun pacova. Kada ih je policija obavestila o tome, jedna od žena je gadljivo povraćala.

Golo kupanje takođe u Veneciji

U drugoj strašno-turističkoj priči iz Venecije, par čeških turista koji su bili na putu da vide sportski događaj u Milanu bili su optuženi za javnu nepristojnost zbog nagog plivanja u kanalu. Usput, u slučaju da se pitate zašto u Veneciji ima toliko strašnih turista, to može biti zato što Venecija, grad od 53.000, godišnje ugosti do 20 miliona posetilaca. Mnogo turista znači puno mogućnosti za užasno ponašanje.

Obaranje motocikla na Baliju

Pošto policajci na Baliju vole da ponižavaju turiste koji se loše ponašaju paradirajući ih u narandžastom zatvorskom ogrtaču, neki bi ipak razmislili da li će biti bezobrazni i nepristojni. To međutim nije zaustavilo australijskog turistu na Baliju da ispred noćnog kluba obara motocikle i povređuje ljude.

Krađa, ponovo na Baliju

Još jedan muškarac iz Australije suočen je sa čak sedam godina robije zbog krađe tašne. Žrtva je takođe bila turista – iz Kanade. Kada je počinilac saznao dužinu zatvorske kazne za zločin, „sklupčao se ispod stola“ i pravio se da plače.

Brošura Turističke organizacije Srbije na engleskom – glavni favorit za blam meseca

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

280 Shares
280 Shares
Share via
Copy link