novi-sad-nocu-6
Kafei

Ovo su najbolji novosadski tematski lokali

Svi imamo omiljene kafiće u kojima volimo da popijemo prvu jutarnju kafu. Ipak, ponekad poželimo da probamo nešto novo, drugačije. Sve veću popularnost u svetu ostvaruju tematski kafići koji se izdvajaju od ostalih po svojoj jedinstvenoj i unikatnoj priči. Tako u Tokiju možete piti kafu iza rešetaka, u lokalu koji je uređen kao pravi zatvor, u Izraelu večerajte  u kafe restoranu koji se nalazi 5 metara ispod nivoa mora, a u Kaliforniji možete smućkati svoj napitak u kafiću koji je uređen kao laboratorija. Tematskih lokala ima i u Novom Sadu, a ovo su neki od njih.

Horus

horus

Ovaj kafić u samom centru grada pruža vam mogućnost da doživite Egipat u Novom Sadu. Preko dana možete uživati u egipatskoj kafi, ljubavnom čaju ili probati sobiu, čuveno egipatko piće od kokosa. Uveče, doživljaj dalekog Egipta upotpunjuje trbušna igračica i nargile sa raznim ukusima. Ovde ćete često sresti i prave Egipćane, a ceo lokal uređen je tako da zaista imate osećaj da ste kilometrima daleko. Kreveti, šareni jastuci, niski stolovi, čaj i kafa posluženi u džezvi, mirisni štapići i još mnogo toga doneće vam duh Egipta.

Nublu

Nublu nije samo kafić, već i knjižara. Ovde možete pronaći i nove i  polovne knjige, rečnike, mape, vodiče i usput popiti kafu. U posebnom delu izdvojene su knjige na stranim jezicima, pa je ovaj kafić-knjižara mesto koje strani turisti često posećuju u Novom Sadu.

1001 noć

1001-noc

Nargila bar 1001 noć dobio je naziv po istoimenoj drevnoj knjizi koja predstavlja zbirku priča, legendi i bajki. Ovde možete sedeti na podu, na divanima, uživati u nargili i na trenutak odlutati u svet bajki i mašte. Ne smete propustiti da probate arapski čaj. Istoimeni kafić nalazi se i u Beogradu.

Frida

Kafe Frida posvećen je meksičkoj slikarki i nalazi se u samom centru grada. Ovaj maleni kafić izdvaja se po zanimljivim, drugačijim i alternativnim žurkama, izložbama ali i po samom ambijentu. Možete doći na izložbu umetničkih ogledala, žurku šezdesetih, džez veče, veče uz filmsku muziku i na još mnogo zanimljivih događaja. Teme se ovde smenjuju, a ono što uvek ostaje jesu neobične fotografije Fride Kahlo kao i replike njenih slika.

Culture Exchange

culture-exchange

Zanimljivo je da su ovaj lokal otvorili stranci, volonteri: Ana je iz Velike Britanije, Pavel iz Poljske, Sajmon i Leilani su iz Amerike, Evdoksija iz Grčke, a Suzana iz Italije. Njih šestoro pronašli su zajednički jezik i interesovanja i otvorili kafić u Novom Sadu. Ali, ovo nije običan kafić jer se u sklopu njega nalazi i servis za bicikle. Bicikl možete popravljati sami, uz pomoć alata koji je dostupan svima, ili vam Sajmon može pomoći, koji je zadužen za ovaj deo posla. Ukoliko želite da uz kafu, čaj ili domaći cider od jabuke vežbate svoj engleski, obavezno svratite ovde.

Nakon žestokog linča kvazimedija, Sajmon i Evdoksija su sa troje dece deportovani iz Srbije. Ipak, Culture Exchange je nastavio da živi.

Movie Caffe

Movie-caffe-(1)

Ovo je pravi tematski, koncept kafić. Enterijer je ispunjen kamerama, projektorima, kao i starim slikama iz filmova. Celom dužinom sa leve strane nalazi se akvarijum sa ribicama koji je urađen kao film za razvijanje. Ovde možete ručati, popiti kafu sa ratlukom i uživati u sveže ceđenim sokovima. Ambijent je unikatan, a muzika, naravno, filmska.

Više o tome zašto ne treba posetiti Novi Sad

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share