Top 10

Najbolji kineski restorani

Pre 20 godina u Novom Sadu je postojao samo jedan kineski restoran. Od tada do danas je niklo 50-ak ugostiteljskih kuća koje u ponudi imaju kinesku hranu, ali svaki drugi nije doživeo treću godinu rada. Od onih koju su opstali, ovo su neki od najpoznajih kineskih restorana koji imaju određeni staž u ugostiteljstvu, kvalitet, zadovoljavaju sve gastronomske prohteve i imaju lep enterijer.

Dva štapića

 dva-stapica-(1)

Jedan od najčuvenijih kineskih restorana smešten je na novoj lokaciji, u ulici vase Stajića 27. Na meniju su mnoga jela u raznim kombinacijama, sa različitim sosevima. Ponuda ne zaostaje ni u desertima. Autentičnost kuhinje dokazuju proslavljenim kineskim kuvarima.

Sečuan

 sancuan-(2)

Ovo je kineski restoran sa najdužom tradicijom u Novom Sadu i smešten je u Dunavskoj ulici. Kineska hrana koju pripremaju najviše se bazira na jelima iz istoimene regije. Jela sečuanske regije uglavnom su dosta začinjena, sa kombinacijama ukusa slano-slatko, slatko-ljuto, slatko-kiselo, kiselo-ljuto, itd… Čak se u jednom jelu može naći čitava paleta ovakvih ukusa. Restoran koji je osvojio mnoge nagrade za kvalitet u protekle 3 decenije svoga trajanja.

Kineski zmaj

kineski-zmaj-1

Osnovan je 1995. godine. Restoran se nalazi na lepom mestu, kraj Dunava, na Keju žrtava racije. U sklopu restorana nalazi se i letnja bašta. Nude veliki broj jela kineske kuhinje, koristeći pritom originalnu pripremu sa kineskim začinima. Vrše i dostavu, a usluga dostave je besplatna.

New Hong Kong

new-hon-kong-(3)

U shoping centru La Sorella na poslednjem spratu, u samom centru grada. Restoran ima veliki izbor jela. Pored standardne ponude jela od piletine, junetine i svinjetine, imaju i pačetinu. Takođe, imaju velik izbor sušija, tako da na taj način prevazilaze samo kinesku kuhinju, ubacujući u svoj meni i deo japanske.

Kineski restoran 88

88

Smešten na Bulevaru oslobođenja, preko puta NIS zgrade i Mercatora. Pored standarne ponude jela od različitih vrsta mesa i morskih plodova, ovaj restoran se može pohvaliti velikim izborom soseva – kiselo-ljuti-slatki sos, soja sos, kari sos, kiselo-slatki sos, sos od ostriga i Sos Kuće 88, ljuti sos na bazi sečunaskih ukusa.

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • mogli ste komentarisati i ukus, način spremanja hrane, atmosferu… ovako je samo taksativno nabrajanje, čista reklama!

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
91 Shares
Share via
Copy link