Ljubimci Magazin

Ovaj pas živi bolje od pola Srbije: Baškari se u Madoninoj vili, ima privatni avion i 80 miliona dolara

ganter
Najbogatiji pas na svetu/Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Najbogatiji pas na svetu, Ganter IV uživa u raskošnom životu o kojem mnogi ljudi maštaju. Titulu najbogatijeg psa na svetu donelo mu je nasledstvo oca, Gantera III, takođe nemačkog ovčara.

Ganter III je 1992. godine nasledio oko 80 miliona dolara od svoje pokojne vlasnice, nemačke grofice Karlote Libenštajn. Kako grofica Libenštajn nije imala decu, niti rođake kojim bi ostavil svoje bogatstvo, njen ljubimac Ganter III bio je jedini naslednik velikog bogatstva.

Od smrti grofice Libenštajn, Karla Ričiteli je dodeljena kao jedan od glavnih staratelja Gantera IV koji upravlja svim svojim nasleđenim novcem. Korporacija je stvorena pod nazivom „The Gunther Corporation“ kako bi pas bio siguran i maksimalno obezbeđen.

Ovom srećnom psu, nije pripao samo novac oca Gantera III, već je nasledio i vilu u Majamiju koja je nekada bila u Madoninom vlasništvu, kupljenu za 7 miliona dolara.

Vila najbogatijeg psa/ foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Zanimljivo je da je vilu prodala korporacija za ogromnih 31 milion dolara 2021. Od kada je Ganter IV nasledio novac od svog dede, korporacija je tražila da uloži sav novac kako bi ostvarila profit.

Ovaj nemački ovčar ima raskošan stil života, na odmore ide privatnim avionima, dok mu hranu spremaju lični kuvari, a takođe poseduje i privatno obezbeđenje.

Kuća u Majamiju je ogromna, što je Ganteru dalo dovoljno prostora za igranje, dok je veći deo svog vremena provodio u Madoninoj bivšoj spavaćoj sobi. „On spava u okruglom italijanskom krevetu od crvenog somota napravljenom po meri na podu Madonine stare spavaće sobe“, rekao je izvor za magazin „People“.

Ko će biti Ganterov naslednik još nije poznato, međutim pretpostavlja se da će sav novac ostati u kompaniji i da će nastaviti da se ulaže u životinje kako bi ima bio obezbeđen bolji način života.

Mnogi se pitaju kako je moguće da jedan pas raspolaže tolikim bogatstvom. Međutim, kada vlasnik kućnog ljubimca ostavi nasledstvo psu ili bilo kojoj drugoj životinji, novac se obično stavlja u poverenje kod čoveka koji je imenovan da donosi odluke o tome kako se troši, piše „History of Yesterday“.

Po ljubimcu se imenuje čuvar, a ta osoba redovno dobija sredstva da se brine o njemu. Ganterovi staratelji takođe poseduju druge poslove u njegovo ime i ulažu novac u naučna istraživanja. Čak su osnovali „Gunther Rescue“ da pomognu životinjama kojima je pomoć potrebna.

Izvor: Stil

Pas sažvakao 2.000 dolara, a svoju vlasnicu ostavio u suzama (VIDEO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

77 Shares
Share via
Copy link