Magazin

Muškarac i njegov pas spaseni posle 3 meseca na otvorenom moru (VIDEO)

tim-sedok

Tim Šedok je Australijanac koji je imao sreće koliko je težak, pa… možda i više od toga.

Naime, on je isplovio iz Meksika početkom aprila sa namerom da otputuje u Francusku Polineziju. Međutim, njegov katamaran je pogodilo olujno nevreme posle samo nekoliko nedelja i oštetilo elektroniku.

Tim i njegov pas Bela završili su nasred Tihog okeana preživljavajući tako što su mesecima pili kišnicu i jeli sirovu ribu. Na neverovatnim snimcima spasavanja vidi se raščupani Šedok sa zaraslom sedom bradom, prenosi K1.

– Zovem se Tim Šedok. Ja sam iz Australije – rekao je posadi spasilačkog broda dok je Bela mahala repom.

Šedok je naglasio da je oprema za pecanje zapravo postala njegova oprema za preživljavanje. Kasnije za australijske medije rekao da je prošao kroz veoma teško iskušenje na moru.

– Samo mi je potreban odmor i dobra hrana, jer sam dugo bio sam na moru. Inače sam jako dobrog zdravlja. Dobro se brinem o sebi – rekao je Šedok.

U decembru 2022. godine je jedan čovek nekim čudom preživeo 20 sati na moru u Toresovom moreuzu. Australijska policija je taj slučaj nazvala božićnim čudom.

Mladić (31) je pronađen kako se drži za ostatke svog gumenjaka pošto se prevrnuo kad je naišao mamutski talas između ostrva Getulija i ostrva Su u moreuzu Tores.

Milioner 22 godine živi na pustom ostrvu i otkriva šta je najveći otrov današnjice

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link