Lifestyle

Mrs. May – zvuk tambure u popularnim hitovima

Novosadski bend Mrs. May na muzičku scenu donosi nesvakidašnji spoj tambure i pop, jazz i swing muzičke kulture. Vojvođanski prizvuci u popularnim stranim i domaćim hitovima doprinose jedinstvenom izvođenju popularne muzike.

Bend iza sebe ima dva izdata singla – „Modro more” i „Ćutiš ti, ćutim ja”. Članovi su – Maja Matić, Nikola Petaković Pele, Željko Đanković Baba, Nikola Forkapić, Kosta Mađarević  i Ljubiša Ponjević. Porazgovarali smo sa Majom o njihovi muzičkim počecima, karijeri i planovima za budućnost.

Zašto baš naziv Mrs. May?

Tako je bilo najlogičnije s obzirom na to da sam ja okupila ekipu i osmislila koncept benda.

Kako ste došli na ideju da kombinujete popularnu muziku sa zvucima tambure?

Baba i ja smo svirali na prvom „Tamburica festu” na tvrđavi još pre nekoliko godina. Izvodila sam autorsku pesmu svog druga, poznatog kao Bluzer, a pratio me je Ansambl Zorule. Kasnije smo se Baba i ja sprijateljili i shvatili da zvuk tambure u pratnji gore navedenih instrumenata zvuči sjajno. Popularnim pesmama daje apsolutno novi ton, boju i dimenziju. Strane i domaće pesme protkane vojvođanskim prizvukom, to je baš lepo, zar ne?

bend-mrs-may-2

Kako je publika prihvatila tu neobičnu kombinaciju?

Publika prihvata i reaguje kao što sam i očekivala, iznenađeni su kao i ja. Kritike su pozitivne i reakcija je svaki put sve bolja.

Odakle crpite inspiraciju za svoje pesme?

Muziku i tekst za naše prve dve autorske pesme „Modro more” i „Ćutis ti, ćutim ja” napisao je moj prijatelj Boris Štrbenk. Ostale pesme na kojima radimo biće iznenađenje, nadam se prijatno. Aranžmani su nam na prvom mestu s obzirom na postavku instrumenata. Nastavljamo sa snimanjem od oktobra, tako da ćemo vas, nadam se, obradovati nekim lepim pesmama do kraja godine.

Postoji li neki domaći ili svetski bend na koji se ugledate?

Pošto smo različitih muzičkih ukusa, zajedno biramo pesme koje ćemo obrađivati, probamo svaku za koju smatramo da će nam „leći”. Svaka pesma može da zazvuči odlično ako se malo poradi na njoj.

bend-mrs-may-1

Šta biste izdvojili kao najveći uspeh benda do sada?

Najveći uspeh za mene lično je dobar međuljudski odnos, lepa saradnja i kompromis. Svaka proba ili svirka ispunjene pozitivnom energijom su uspeh, bar tako osećam.

Koliko je teško uspeti na muzičkoj sceni u Srbiji?

Uspeti na muzičkoj sceni u Srbiji je jednako nemogućoj misiji. Treba puno vere u to što radiš, puno ljubavi, puno strpljenja, puno volje i ne sme se odustajati.

Kakvi su vam planovi za budućnost?

Planove za budućnost pravimo usput. Mislim da drugačije ne može. Svi mi imamo poslove, porodicu i jos puno obaveza pored benda, tako da nama lično lakše ide ovako. Istina je da ovo što radimo radimo iz ljubavi, a ljubav prema muzici sigurno donosi nešto lepo. Držim nam fige jer zaista želim da uspemo pre svega kao autorski bend.

bend-mrs-may-3

 

OGLAS

PARTNERI SAJTA


53 Shares
Share via
Copy link