Srbija

Monstrum iz Ripnja priznao ubistvo tinejdžerke (16) i izneo odbranu

ubica ripanj
Stojan Ilić, Foto: Facebook/Stojan Ilic

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Stojan I. (37) zbog sumnje da je na svirep i podmukao način ubio 16-godišnju devojku 10. aprila 2023. godine u Ripnju, a potom pokušao da ubije i tri člana njene porodice.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela Teško ubistvo i Teško ubistvo u pokušaju. Osumnjičeni je priznao izvršenje krivičnih dela za koja se tereti i detaljno izneo svoju odbranu.

Nakon saslušanja tužilštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.

Sumnja se da je Stojan I. 10. aprila oko 14:30 časova iz porodične kuće maloletne oštećene u Ripnju kolima povezao nju i njenog maloletnog brata do centra naselja kako bi otišli u prodavnicu.

Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Stojan I. je, kako se sumnja, odvezao devojku u nenaseljeni deo Ripnja, izveo je na kosinu ispod železničke pruge, i u prostoru između rastinja oborio je na zemlju.

Zatim joj je svukao pantalone, pokidao donji veš i obnažio, pa je počeo da je ubada i to u predelu stomaka, predelu levog ramena i u predelu vrata sa zadnje strane, usled čega je devojka zadobila teške telesne povrede opasne po život i trpela bolove, a kasnije preminula.

Nakon izvršenja ovog krivičnog dela osumnjičeni se vratio do njene porodične kuće i tamo nožem naneo više teških i lakih telesnih povreda njenoj majci, babi i ujaku, nakon čega je napustio lice mesta, uz pretnju da će se vratiti.

Inače, dok je trajalo saslušanje ilića u tužilaštvu, na groblju u Ripnju, najbliži su se poslednji put opraštali od ubijene Nevene, koja je danas sahranjena.

Porodici ubice iz Ripnja preti krvna osveta, komšije traže da se isele iz kuće

Čitajte Luftiku na Google vestima

138 Shares
138 Shares
Share via
Copy link