Magazin Recepti

Mlad krompir iz rerne sa slaninom ( ili veganski)

rucak-krompirici

Mlad krompir iz rerne sa slaninom ili kobasicama, ili bez ičega idealan je ručak za kasno proleće.

Brz, lagan, jeftin i jednostavan ručak, izdašan i ukusan, to je ono o čemu svi mislimo. Šta za ručak a da se svima svidi?

Jednostavan je, a možete ga prilagoditi prehrambenim navikama svoje porodice. Može biti i veganski i gurmanski, kako ko poželi, i ne gubi ni na kvalitetu ni na fenomenalnom ukusu.

Potrebno:

– 1kg mladog krompira

– 3 – 4 šargarepe

– 1 glavica starog crnog luka

– 100 gr butera/margarina/maslaca

– 4 – 5 kašika ulja

– 1 mladi beli luk

– supena kašika senfa

– kašičica začina/vegete

– pola šolje vode

– 200 – 300 grama slanine/kobasice – po želji

slaninica

Priprema:

Nauljiti đuvečaru, vatrostalnu posudu ili dublju tepsiju. Iseći crni luk i šargarepu na kriške i sipati u posudu za pečenje. Promešati da ‘dohvati’ ulje.

Iseći krompir na kriške, preliti rastopljenim margarinom/maslacem, dodati kašiku senfa, začin, beli luk iseckan sitno. Sjediniti i sipati preko šargarepe i luka. Dodati vodu. Prekriti aluminijumskom folijom i staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni.

Ostaviti da se dinsta 30 – 40 minuta.

Skinuti foliju kad je krompir gotov, odnosno dovoljno mekan.

Iseckati slaninicu ili kobasice i prekriti krompir i šargarepu. Ili možete da ne stavite ništa preko. Peći još 15 minuta, dok krompir ne porumeni.

Poslužiti uz šopsku salatu ili salatu po želji. Ide odlično uz sve salate, sireve ili kao prilog uz meso.

Prijatno! I javite nam utiske.

Sočno cepkano pile oduševiće i vas i goste a priprema se brzo i lako

 

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

75 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap