Magazin

Misterija smrti Melite Bihali: Slavna glumica sahranjena dan pre nego što se saznalo da je umrla

Melita Bihali
Foto: Screenshot / TV K1

Vest o smrti Melite Bihali objavljena je 25. avgusta, kada se mnogobrojna publika iz regiona oprostila od slavne glumice.

Melita Bihali izrazila je želju da bude sahranjena u porodičnoj grobnici i to daleko od očiju javnosti.

Čuvena glumica sahranjena je 24. avgusta, a po njenoj želji javnost je obaveštena tek sutradan, nakon sahrane, kako piše „Kurir„.

Svoje penzionerske dane Melita je provodila u domu, gde je živela mirnim i povučenim životom.

– Ne razmišljam o smrti, ničega se ne plašim. Živim svoj život onako kako mogu. Ako mi ostane viška novca, ako zaradim ili mi ostane od penzije, pomažem onome ko nema u komšiluku. Svi me ovde, koliko znam, vole i cene. Ovde ću biti dok sam živa, a kad umrem, moj pepeo neka prospu u more, a može i u reku, dospeće do mora – rekla je Melita svojevremeno, prenosi pomenuti portal.

Mesto gde je glumica sahranjena ostalo je misterija za javnost, a kako je Bihali jednom prilikom rekla, volela bi da ostane upamćena po tome što nikada nikog nije uvredila.

– Volela bih da me pamte po tome što nikada nikoga nisam uvredila. Mnogo puta sam se svađala zbog nepravde, eto, samo to, kad već moram da kažem. Dolazila sam u sukob s ljudima jer sam bila na strani pravde, i to je jedino što sam u životu grešila – govorila je glumica.

U svojoj bogatoj karijeri odigrala je više od 70 uloga na filmu i u dečjem pozorištu „Duško Radović“. Najveću popularnost donela joj je uloga služavke Olje u filmu „Maratonci trče počasni krug“. Pored toga što je bila popularna glumica koja je glumila u zapaženim ostvarenjima domaće kinematografije, Melita je bila i profesorka jezika, balerina, književnica i rediteljka.

Veliku ljubav gajila je prema lutkarstvu, pa je režirala 12 lutkarskih predstava, sa kojima je nastupala širom Jugoslavije.

Kako su nastale neke od kultnih scena jugoslovenskih filmova

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link