Magazin Novi Sad

Miša Ronin Bačulov izlazi na lokalne izbore u Novom Sadu

misa-baculov
Foto: Printscreen

Udruženje građana “Budi heroj”, čiji je osnivač Miša Ronin Bačulov, učestvovaće na predstojećim lokalnim izborima u Novom Sadu.

Miša Ronin Bačulov je vlasnik kluba borilačkih sportova “Ronin”, te firme “Ronin Security”, a bavi se i humanitarnim radom, piše 021.rs.

Bačulov je poznat na društvenim mrežama, a njegova gostovanja u raznim podkastima imaju veliki broj pregleda.

Kako se navodi u saopštenju UG “Budi heroj”, ovo udruženje, osnovano 2023. godine, zastupa model upravljanja u kojem su građani maksimalno uključeni u rad lokalne samouprave i doprinose rešavanju konkretnih problema grada.

“Cilj je da se kroz direktnu komunikaciju sa građanima napravi dogovor kako da Novi Sad bude bolje mesto za život, nego što je sada. Jedan od uslova za to je da u upravljanju gradom važi princip sposobnosti, a ne podobnosti”, dodaje se u saopštenju.

Ukazuje se i na to da je Bačulov u svom udruženju “okupio časne i ostvarene ljude koji se zalažu za javnost u radu gradske uprave, gradskih javnih preduzeća i ustanova”.

“Svi okupljeni u udruženju ‘Budi heroj’ smatraju da građani Novog Sada imaju pravo da u svakom trenutku znaju kako se troše pare Novosađanki i Novosađana”, zaključuje se.

U avgustu prošle godine pokret Evropski put, bivšeg ministra Radeta Baste, saopštio je da će njihov kandidat za gradonačelnika Novog Sada biti upravo Bačulov. Osim toga, govorilo se i da bi novosadska opozicija volela da vidi Bačulova u svojim redovima.

Ipak, iz udruženja “Budi heroj” nisu se izjašnjavali da će na izbori ići samostalno ili su otvoreni za saradnju.

Na sajtu udruženja “Budi heroj” mogu se naći dva saopštenja, jedno od njih se odnosi na fantomske birače u Novom Sadu, a u drugom se navodi da Grad Novi Sad diskriminiše decu odlukom da za Dan grada pokloni 300.000 za novoređene.

“Zašto grad nema para za bolesnu i siromašnu decu, a ima za bahato proslavljanje gradskog rođendana? Tužno je, Novosađani moji, da u državi u kojoj svi govore o beloj kugi, o natalitetu sva deca nemaju istu pažnju i podršku”, piše u ovom saopštenju.

SNS krenuo sa uvozom glasova za lokalne izbore, u Novom Sadu već 2.000 novih birača

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link