Magazin Srbija

Miroslav je slep od rođenja i najjači advokat u Šapcu: Za njega granice ne postoje

advokat
Printscreen/tv Prva/Exploziv

Iako je od rođenja navikao samo tamu, njegov pogled na svet nikada nije mračan. Miroslav Jovanović iz Šapca uspešno se bavi advokaturom i svakog dana dokazuje da su granice samo u našim glavama.

Kako je Miroslav istakao, za njega najveći uspeh je imati ispunjen i srećan život.

– Za mene je uspeh imati ispunjen život, srećan život, veliki broj prijatelja, porodicu, dete, ženu i prosto biti profesionalno ostvaren, raditi posao koji voliš. Trudio sam se da sve što mogu radim kao i osobe koje imaju vid, samo da prilagodim to na neki svoj način – rekao je Miroslav.

Mnoge životne ispite je već položio, a ove godine i pravosudni, pa je sada avokat:

– Imao sam situaciju pre 5, 6 dana da mi je došao klijent sa zahtevom da mu napravim ugovor, ništa sad preterano teško. Čovek je sedeo i bukvalno u čudu posmatrao šta radim, nije mu bilo jasno… Ja sam kuckao, a ovaj glasovni program se malo čuje i kad sam završio odštampao sam njemu tri primerka koliko mu je trebalo, zaheftao list za list i predao mu. Čovek je sedeo u čudu, rekao je da to nikada nije video – rekao Miroslav u emisiji „Exploziv“.

Miroslav veći deo obavlja sam, ali kada mu je potrebna pomoć, pomogne mu supruga.

Kada su zajedno, kažu da mogu sve.

– Apsolutno nam ništa nije teško, navikli smo jedno na drugo. On toliko dobro funkcioniše s obzirom na okolnosti, nikadan e bih ni pomislila da ima hendikep jer je on toliko pozitivan i energičan – ispričala je njegova supruga.

Izvor: Blic

Iako slep Stefan (27) sprema doktorat na Pravnom, razbija u golbalu, govori 4 jezika i ne planira da stane

Čitajte Luftiku na Google vestima

72 Shares
Share via
Copy link