Ljubimci

Mirni psi za stan i dvorište: 10 rasa idealnih za zaposlene i “lenštine”

Osim što će vam pružiti bezuslovnu ljubav, pas će u vaš dom uneti puno veselja. Ipak, svaka životinja zahteva određenu brigu i pažnju. Ako planirate da nabavite ljubimca, pre velike odluke razmislite o rasi koja bi najviše odgovarala vašem karakteru. Donosimo listu od 10 rasa kao stvorenih za zaposlene i one koji vole pasivniji način života.

Engleski buldog

Ova simpatična rasa obožava ljude i radije će lenčariti pored vaših nogu nego juriti za mačkama ili lopticom. Engleski buldozi vrlo su masivni i robusni te će im više prijati prijatna šetnja nego istrčavanje uz bicikl.

Shih Tzu

Ova druželjubiva rasa se dobro slaže i sa strancima, decom i drugim psima. Malen stas čini ga pogodnim gradskim psom, a nežna i blaga narav savršenim ljubimcem za sve generacije. Sa Shih Tzuom možete lagano šetati, sedeti u kafiću pa čak i obaviti šoping.

Škotski terijer

Zdepasti psi kratkih nogu vrlo su simpatični. Ipak, prednost ovog malog-velikog psa svakako se krije u karakteru. Neverovatno stabilna i nimalo zahtevna rasa koja uživa u ljudskom društvu. Strpljivi su sa decom i drugim psima te im nisu potrebne duge šetnje. Vole igru i vrlo su veseli, a učenje im je prava uživancija.

10-rasa-pasa-idealnih-za-zaposlene-baset

Baset

Simpatična rasa prepoznatljivih dugačkih ušiju, tužnog pogleda, velikog trupa i kratkih nogu. Iako je reč lovačkom psu, vrlo su lenji i uživaju da lenčare pored svojih vlasnika. Vole da njuškaju i lutaju, ali im posebno istrčavanje nije potrebno.

Pekinezer

Reč je o maloj rasi, duge dlake koja je pravi kućni pas. Vole društvo i svoje ukućane, ali su zato prema strancima uzdržani. Ova rasa idealna je za vlasnike svih generacija jer ne traži istrčavanje i duge šetnje već će se vrlo lako i brzo prilagoditi vašem stilu života.

Mops

Ovaj simpatičan psić voli pažnju i biće uvek vaš veran pratilac. U stanu su vrlo mirni i većinu vremena provode u krevetiću, dok će se napolju rado družiti, ali i prilagoditi vama i vašim potrebama. Mops se jako veže za ljude i budite sigurni da ćete pored sebe imati pravog prijatelja.

10-rasa-pasa-idealnih-za-zaposlene-chihuahua

Čivava

Minijaturna rasa koja obožava ljudski kontakt, a omiljeni kutak u domu mu je vaše krilo. Iako su mali, imaju veliko srce te su za svog vlasnika spremni da stanu u odbranu u bilo kojem trenutku. Ova rasa ne voli duge šetnje niti hladnoću te će radije s vama pogledati omiljenu seriju nego se igrati sa komšijskim ljubimcem.

Bordoška doga

Vrlo krupna i masivna rasa koju odlikuje stabilan karakter. Iako na prvu izgleda opasno i oštro, reč je o rasi velikog i toplog srca koja voli ljude. S obzirom na masivnu građu tela ne podnose vrućine niti iscrpljujuće treninge već će radije prošetati parkom i vratiti se u svoj dom.

Jorkširski terijer

Jorkširski terijer izrazito je društven pas, inteligentan, druželjubiv, voli da skakuće svuda, uvek je u pokretu i jako je znatiželjan. Ipak, zbog sitne građe tela nisu veliki trkači te će se radije zabavljati pored vaših nogu i sami istrčati koliko je njima potrebno te vrlo brzo vratiti u sigurnost vašeg zagrljaja.

10-rasa-pasa-idealnih-za-zaposlene-st-bernard

Bernardinac

Još jedna izrazito velika rasa koju odlikuje stabilan karakter, velika kilaža i duga i gusta dlaka. Ovi psi ne podnose vrućinu te najradije vreme provode u ležećem položaju. Njihovo zlatno doba godine su zimski meseci kada, za promenu, vole da potrče po snegu. Mirni su i staloženi.

Sve što vas je zanimalo o zekama pročitajte ovde

zadovoljna

20 Shares
Share via
Copy link