Srbija

Miodrag Zec: Srbija je neodlučna. Mi volimo Ruse, a vozimo BMW

Miodrag Zec
Foto: YT ScnSht/Centar za antiautoritarne studije

Miodrag Zec, profesor ekonomije, rekao je u sinoćnom Utisku nedelje da je pitanje toga gde Srbija teži i pripada, Zapadu ili Rusiji, veliko, te da je potrebna debata na najvećem nivou da to  konačno postane jasno.

Komentarišući posledice rata u Ukrajini, on je rekao da građani ne treba da brinu za sad. Da hrane ima dovoljno, ali da će ona svakako poskupeti. Ne samo u Srbiji, već svuda. Srbija, kaže, neće najgore proći.

– Najgore će proći Ukrajina, zatim Rusija. I Nemačka će loše proći. Nama je uvek isto. Problem je što Srbija još uvek nije razjasnila kojim smerom ide – rekao je Zec i dodao da je neodlučnost Srbije u tom smislu – problem.

– Mi ne znamo kojem svetu pripadamo. Srce mnogih od nas okrenuto je prema Istoku ali nam je novčanik za Zapad. Mi volimo Ruse ali volimo i bemve –  zaključio je on.

Profesor Zec smatra da se aktuelna kriza neće odraziti povoljno na Evropu.

– Ovo je geostrateško rekomponovanje sveta gde Evropa pokazuje da postaje nebitan kontinent. Evropa ulazi u nešto što ima svoju štetu. Svet je postao predmet ogromne manipulacije. Evropska birokratija ne zna šta će a naša industrija je vezana za Zapad i ona će pasti nevezano za situaciju. Mi smo mogli taj deo proizvodnje gde smo superiorni, da iskoristimo, a nismo to uradili – rekao je Zec.

Hrana nije bila ovoliko skupa poslednjih 46 godina

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

500 Shares
500 Shares
Share via
Copy link