Srbija Vesti

Bivši direktor Uprave carina Miloš Tomić priveden na saslušanje u SBPOK

Bivši direktor Uprave carina Miloš Tomić odazvao se pozivu na saslušanje u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije, saznaje N1.

Ne.

Doskorašnji direktor Carine Miloš Tomić priveden je danas u policiju. Policajci, lisice, privođenje. Da ne ulepšavamo.

Prema saznanjima beogradskih medija, mimo papira granicu je nelegalno prolazilo na milione litara nafte za šta je takođe bio zadužen jedan visoki funkcioner Carine koji je od tog posla mesečno sakupljao od 95.000 do 120.000 evra koje je nosio državnim funkcionerima koji su se nalazili na vrhu ovog lanca.

Istraga je došla do saznanja da iza pronevera stoji upravo rukovodstvo Carine u sprezi s pojedinim državnim funkcionerima.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, koji je krajem februara privođen na informativni razgovor u SBPOK, između ostalog je ispitivan i u vezi sa proneverama na carini.

Kokeza je pušten nakon nekoliko sati saslušavanja, a pretpostavlja se da je prvi čovek FSS-a i dalje predmet istrage.

Neformalno, grupu umešanu u pronevere na carini, mediji su prozvali “Kokezina carinska mafija”.

Tomić je na funkciju direktora Uprave carina došao u oktobru 2013. godine, a posle nešto više od sedam godina napustio je to mesto.

Svojevremeno je bio predsednik Upravnog odbora NIS, kao i generalni direktor JP „Transnafta“ Pančevo.

„Govorili su ti su ’bliski ’ Vučiću. Eto te ’bliske ’ pohapsismo. Bavili su se svim mogućim trikovima, a sve je bilo usmereno na dve stvari i sada ispitujemo umešanost stranog faktora kao i kriminal u okviru carine. Neverovatne stvari ćete videti koji su ljudi to preuzeli i time se bavili, i oni koji nikakve veza sa carinom nemaju“, izjavio je Aleksandar Vučić krajem februara.

Izvor: N1/Glas Javnosti

Tabloidi osetili krv: Sumnjiče Kokezu za šverc cigareta i 640 miliona €, Vučić pustio vodu

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link