milos-gutesa
Novi Sad Beograd

Pomozimo Milošu da pobedi tumor na mozgu

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Miloša Gutešu (1990).

Miloš se od 2013. godine bori sa karcinomom mozga. Do sada je imao dve operacije na otvorenom mozgu. Treća operacija nije prihvatljivo rešenje zbog veoma visokog rizika da će Miloš ostati paralizovan.

Miloš je prvi put operisan kad je imao dvadeset i tri godine, 2013. godine, na Kliničkom Centru Vojvodine, odeljenje Neurohirurgije u Novom Sadu, gde su mu uklonili tumor. Posle prve operacije se dobro oporavio i živeo je zdrav život, bavio se sportom, nastavio je svoje studiranje.

Tumor se vratio početkom 2019. godine i Miloš je drugi put operisan na istoj klinici u martu. Posle operacije u martu, Miloš nije uspeo da se oporavi, a tumor je počeo naglo da raste. Da bi se u septembru zbog čestih gubitaka svesti ponovo našao u Kliničkom Centru Vojvodine u borbi za život.

Rešenja poput hipertermije, protonskog zračenja i hemioterapije, zajedno sa imunoterapijom, kako tvrde doktori u Nemačkoj, jedino su rešenje da ovaj mladi čovek preživi i nastavi život bez posledica.

Ovaj Zrenjaninac se trenutno nalazi na lečenju u Frankfurtu, u medicinskoj ustanovi specijalizovanoj za naprednu medicinu. U ovom trenutku se čekaju rezultati testova koji bi trebalo da odrede dalji tok lečenja.

Za Milošev život! Budimo humani!

Pomozimo Milošu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 719 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human719 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-555295-69

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004273.3
IBAN: RS35160005400004273335
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Milošu možete pomoći i OVDE.

covid 19 kontakt desk

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Share via
Copy link