Magazin Novi Sad

Ko je novi gradonačelnik Novog Sada, partijski operativac čiste biografije

Milan Mića Đurić
Foto: Screenshot / YouTube

Dugo se spekulisalo da će Miloš Vučević napustiti poziciju prvog čoveka Novog Sada, na kojoj je proveo proteklih 10 godina i preseliti se u Vladu Srbije.

Vučević je 24. oktobra podneo ostavku na mesto gradonačelnika i očekuje se da postane novi ministar odbrane, kao i potpredsednik nove Vlade, a u Novom Sadu će ga zameniti Milan Đurić.

Kako je odlazeći gradonačelnik Novog Sada najavio, sednica Skupštine Grada, na kojoj će se birati njegov naslednik i Gradsko veće, održana je danas (26. oktobra).

Đurić je na poziciji zamenika gradonačelnika proveo protekle dve godine i važi za čoveka od velikog Vučevićevog poverenja, iako je prilično nepoznat široj novosadskoj javnosti.

Ko je advokat koji menja Vučevića

Biografija koja je objavljena na zvaničnom sajtu Grada Novog Sada, ne otkriva nam previše. Rođen je 20. juna 1977. godine u Novom Sadu.

Završio je OŠ „Jovan Popović“, a potom i Gimnaziju „Isidora Sekulić“, nakon čega je upisao Pravni fakultet u Novom Sadu, na kom je diplomirao je 2002. godine.

Nakon što je stekao zvanje diplomirani pravnik, radio je kao advokatski pripravnik, a posle položenog pravosudnog ispita postaje advokat, a ovom delatnošću se samostalno bavi 0d 2005. godine.

Za člana Gradskog veća Novog Sada za upravu i propise izabran je 2012. godine, te na funkciji zadržao narednih osam godina, a istovremeno je bio član i Socijalno-ekonomskog saveta grada.

Svojevremeno je obavljao i funkciju člana Gradske izborne komisije, člana Pokrajinske izborne komisije i člana Radnog tela Republičke izborne komisije.

Pored navedenog, bio je i član UO Fudbalskog kluba Vojvodina, član i potpredsednik Skupštine Fudbalskog kluba Vojvodina, član Skupštine društva DES Novi Sad, predsednik Skupštine i zastupnik gradskog kapitala Sajma ad, predsednik Radne grupe za uređenje Almaškog kraja.

Nakon izbora 2020. godine izabran je za zamenika gradonačelnika Grada Novog Sada.

Neukaljan aferama, ali i nepoznat široj javnosti

Đurić u Gradskoj kući važi za vrednog i sposobnog čoveka, pravog operativca iz senke koji odlično ispunjava zadatke, pa nije ni čudo što nije previše poznat novosadskoj javnosti, ali kuriozitet je da nije poznat ni među advokatima.

Sa jedne strane, Novosađani smatraju da je njegova anonimnost i nepovezanost sa bilo kojom aferom prednost.

Međutim, znatan je broj onih koji misle da će Đurić biti „isturen“ samo kao figura gradonačelnika, dok će se gradom zapravo rukovoditi iz centrale SNS, piše Nova.

Poznato je da je njegov rođeni brat vlasnik dve radio stanice – novosadskog radija “As” i “Prvog radija”.

Prema poslednjoj objavljenoj imovinskoj karti u Agenciji za sprečavanje korupcije, iz oktobra 2020. godine, Đurić prima tri mesečne plate.

Kao zamenik gradonačelnika prima platu od 110.000, ali ovo je neažuriran podatak, jer je tačan iznos 123.000 dinara, kako je 021.rs objavio u maju ove godine.

U Agenciji se navodi da je primao 30.000 dinara mesečno kao član Socijalno-ekonomskog saveta Novog Sada, te 39.000 kao član Pokrajinske izborne komisije.

Poseduje dvosoban stan od 56 kvadratnih metara, koji je dobio na osnovu ugovora o poklonu tokom 2019. godine, piše 021.rs.

Ima u vlasništvu automobil BMW proizveden 2015. godine, a takođe se navodi se da ima depozite i štedne uloge u bankama u zemlji ili inostranstvu.

Izvori: Nova, 021.rs

Vučević podneo ostavku na mesto gradonačelnika NS, najavio da ga menja Milan Đurić

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
85 Shares
Share via
Copy link