Magazin

Tuga za tugom, dok je Milan slomljene kičme venuo u komi umro mu i otac

milan-djuric
Foto: Kurir

Dok je nesrećni Milan Đurić kome je posle tretmana u privatnoj klinici polomljena kičma, ležao u veštačkoj komi, preminuo mu je otac. Sahranjen je, prema pisanju medija, pre 20 dana. Komšinica porodice Đurić, Zorica Cakić posvedočila je da su od Milana krili koliko mu je otac bolestan i obrnuto.

– Kad je Milanu umro otac, doktor je rekao da mu to ne nikako ne govore. Nije ni otac znao šta je sa njim, koliko je loše, samo je znao da je povređen – kazala je “Blicu” ova kućna prijateljica nesrećne porodice.

A nije izgledalo da će sudbina biti toliko okrutna prema porodici Đurić. Milan je imao velike planove.

Komšinica Zorica ga je dugo nagovarala da postane upravnik zgrade, a on se premišljao. Konačno je prelomio tog dana kada je krenuo na tretman kod kiropraktičara konačno. Ushićen je pozvonio Zorici na vrata, saopštio joj vesti i rekao joj da će se kasnije o svemu dogovoriti.

To je bio njihov poslednji razgovor.

U danima koji su usledili Zorica je zvala Milana, ali odgovora nije bilo.

– Zvala sam ga danima, zvala sam i njegovu majku, niko se nije javljao. Jedan dan mi je Branka, njegova mama, došla na vrata i rekla: „Džaba zoveš, Zorice, on ti se više neće javiti“ – kaže Zorica Cakić.

Zorica tvrdi da je Milan u poslednje vreme imao problema sa vratom, a da se na rešavanje muke odlučio zbog – ljubavi.

– Žalio se na vrat i primećivalo se da malo krivi glavu na jednu stranu. To mu je pravilo problem, zbog toga je razmišljao kod koga da ode. Savetovala sam ga da ne ide, da ne radi to, podsećala sam ga kako su moje kćerke upućene u te stvari i da su uvek govorile da to nije šala, da je opasno… Mislim da je prelomio da će da ode jer se zaljubio. Mislim da je ljubav prema jednoj ženi bila iz kraja dovela do toga da preseče i donese odluku – priča Zorica Cakić

Inače, posle višednevne ćutnje o celom slučaju se oglašava i dr Slaviša Đurđević, koji je kao zaposleni u Centru alternativne medicine „Balans medika“ u javnosti označen kao odgovoran za smrt Milana Đurića. Zapravo, on je označen kao lekar tokom čije je intervencije Milan zadobio fatalnu povredu.

– Nisam obavio intervenciju na atlasu unesrećenog Milana Đurića. Bez obzira na to, van sebe sam zbog medijskog linča kome sam danima neopravdano izložen – rekao je za Novosti  Đurđević ne govoreći o tome ko jeste i da li je nesrećni čovek bio klijent ordinacije za koju se ispostavilo da nema licencu za rad. Istovremenom iz same ordinacije se niko ovim povodom nije oglašavao niti su mediji uspeli da dođu do menadžmenta klinike.

Tužilaštvo, kako je objavljeno u medijima, ispituje da li je izvršena provera kvaliteta stručnog rada u privatnoj ordinaciji „Balans medika“, a proverava se i da li ova ordinacija ima dozvolu za rad odnosno  za koje zdravstvene usluge je registrovana.

– Obdukcija je završena, a obdukcioni nalaz će biti dostavljen Tužilaštvu kad se završe dodatne analize – kazao je za „Novosti“ prof. dr Oliver Stojković iz Instituta za sudsku medicinu.

– U ovom slučaju to je histopatološka analiza tkiva, koja ume da potraje i do tri meseca. Nakon toga će se znati da li je povredu izazvao lekar sprovodeći podobnu ili nepodobnu terapijsku metodu. Ukoliko se utvrdi da je sprovodio neodgovarajuću metodu, onda je to, po definiciji, krivično delo – jasan je doktor Stojković.

Na pokojnom Đuriću, po svemu sudeći, za nameštanje vrata primenjena je metoda poznata kao atlasprofilaks, pri kojoj se koristi istoimeni vibrirajući uređaj.

Samo dvojica lekara iz Srbije su specijalizirala ovu tehniku na „Atlasprofilaks akademiji“ u Švajcarskoj. Jedan od njih je dr Goran Milojković, specijalista fizikalne medicine, koji je, kako i sam kaže, svojevremeno radio u „Balans medici“.

– Tretman je bezbedan, rade ga stotine ljudi u Srbiji, i legalno i nelegalno. Poređenja radi, u Švajcarskoj ovu tehniku primenjuje dvadesetak lekara. Možemo samo da nagađamo šta se dogodilo, dok ne stigne rezultat obdukcije – rezervisan je doktor Milojković.

Podsetimo, Đurić je 24. marta posle zahvata u pomenutoj klinici u stanju paralize prebačen na Institut za ortopediju Banjica, gde mu je konstatovan prelom atlasa i zbog čega je uveden u veštačku komu da bi konačno preminuo 9. jula.

Izvor: Blic

Oglasio se kiropraktičar optužen da je kriv za smrt Beograđanina: Van sebe sam!

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

50 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap