Magazin

Milan Bukvić pobedio tragača pa sam postao tragač u Poteri

milan-bukvic-potera

Popularni kviz „Potera“ predstavio je u ponedeljak novog tragača nakon što se danima na društvenim mrežama nagađalo o kome se radi. Izbor je pao na velikog znalca i sada već legendu poznatog kviza, Milana Bukvića.

Bukvić, koji je završio Fakultet političkih nauka u Beogradu, na mesto tragača došao je nakon što je briljatno i praktično sam pobedio tragača u brzim pitanjima i osvojio vrednu nagradu za sebe i svoju ekipu.

Bilo je mnogo zanimljivih epizoda „Potere“ ali će se ona u kojoj je Milan učestvovao definitivno pamtiti – stao je na crtu Milici Jokanović i uspeo da stigne do 24 koraka prednosti, što je zaista impozantno. Međutim, nije samo njegovo zavidno znanje ostavilo utisak, već i humor i generalno opušten stav koji se ipak retko vidi u ovakvim emisijama.

Kvizove je zavoleo uz svog deku, a u Poteri je učestovao dva puta.

– Znanje koje posedujem iz istorije, sporta, književnosti, domaće kinematografije… Uglavnom je strukturalne prirode, bazirano na formalnom obrazovanju, čitanju ili fokusiranom praćenju i najčešće se ne iscrpljuje u pukom kvizaškom odgovoru, već je pokriveno širom uzročno-posledičnom naracijom. I do takve vrsta znanja mi je daleko više stalo nego da znam da je Lajnus Poling dobio dve Nobelove nagrade – za hemiju i mir, a da mi sam sadržaj njegovog rada ostane potpuno stran – rekao je u jednoj od izjava koje je dao za Nova.rs novi tragač.

Novosađanka osvojila 700.000 u Poteri, vodi unuke u Egipat jer nikad nisu videli more

58 Shares
Share via
Copy link