Magazin Svet

Konobarica iz BIH koja je pokrala nemačke milione preveslala i saučesnike u pljački (FOTO)

Miki iz Štutgarta
Foto: Instagram

Mediji u regionu i Nemačkoj već danima pišu o izvesnoj Mirnesi S. (42), poznatoj pod nadimkom Miki, koja je od kompanije iz Štutgarta koja se bavi transportom novca, ukrala više od milion evra.

Ova bivša konobarica, poreklom iz Bosne i Hercegovine, u kompaniji je radila kao telefonska operaterka, a policija joj je ušla u trag nakon ispitivanja njenih profila na društvenim mrežama, na kojima se hvalila raskalašnim životom.

Za njom je u međuvremenu raspisana policijska poternica, a najnoviji detalji istrage, koje su objavili nemački mediji ukazuju na mogućnost da je popularna Miki novac ukrala za druge ljude, a potom i njih prevarila.

Naime, nova saznanja ukazuju na to da je Mirnesa zapravo trebalo da transportuje novac s jedne lokacije na drugu, piše Nova.

Umesto toga, ona je novac uzela i odnela ga sa sobom na lokaciju koja je zasad nepoznata svima, pa i nemačkoj policiji koja intenzivno traga za njom, ali zasad niko ne uspeva da joj uđe u trag.

Nedavno je otkriveno da je Mirnesa poreklom iz Busovače u Bosni i Hercegovini.

Zajedno sa najboljim prijateljem hvalila se na društvenim mrežama

Reporteri „Dnevnog avaza“ posetili su nedavno njeno rodno mesto, gde su saznali da Mirnesa ima brata blizanca, još jednu sestru i majku.

Njen otac Ismet Bešlić je preminuo prošle godine. U Busovači je izgradio veliku kuću u koju su, kako kažu komšije, povremeno dolazili. Kako je ranije saopšteno, njeno devojačko prezime je Bešlić.

Pored toga, ona ima najboljeg prijatelja Mustafu Muja Osmanovića. Kao i ona, Mujo redovno na društvenim mrežama objavljuje fotografije na kojima se vidi luksuzni život koji vodi.

Mirnesa i Mujo
Foto: Privatna arhiva

Upravo su njene mreže bile ključna pomoć policiji, koja je tako uspela da je identifikuje, ali i da sazna kako živi sada popularna Miki.

Na njenim profilima postoji veliki broj fotografija u skupoj garderobi, one na kojima se vidi da pije šampanjac, uživa na luksuznim lokacijama, ali i da nosi skupocene satove i garderobu.

Čitavu sumu ukrala odjednom

Prema navodima policije iz Štutgarta, Mirsada S. je iz prostorija kompanije u kojoj je radila 14. oktobra, oko 15.10 sati ukrala više od milion evra.

Imala je pristup novcu kao zaposlena u kompaniji. Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu.

U svom saopštenju nisu pojasnili na koji način je ona iz kompanije iznela toliki novac.

Kako prenosi Bild, sigurno je da ukradeni novac nije uzimala postepeno tokom dužeg perioda, već je čitavu sumu ukrala odjednom.

Sumnja se da je imala pomagača

Daljom istragom će biti utvrđeno kako je to izvela, a trenutno se sumnja da je „imala pomagača iznutra“.

Nemačka policija je na zvaničnom sajtu navela i da za njeno pronalaženje sledi nagrada u iznosu od 37.500 evra.

Miki iz Štutgarta 2
Foto: Instagram

Jedan od njenih komšija, koji je želeo da ostane anoniman, je rekao da je viđao kada bi šetala, da je bila zaista upadljiva pojava.

Policija navodi da je osumnjičena žena visoka 174 centimetra, i da ima plavo-zelene oči i plavu kosu. Ima nekoliko tetovaža po celom telu, posebno na rukama.

Izvor: Nova

Glamurozan život konobarice iz BiH koju zbog milionske pljačke vija cela Nemačka

194 Shares
194 Shares
Share via
Copy link