Fotografije Novi Sad

Mihail Dudaš: Zver toplog srca

Srpski desetobojac Mihail Dudaš  plasirao se na Olimpijske igre 2016 u Rio de Žaneiru. Bio je petak, 13. maj, na stadionu Karađorđe u Novom Sadu. Dan ranije, lila je užasna kiša pa su njegovi rezultati na Državnom prvenstvu bili niži od očekivanih. Gotovo da niko nije verovao da može da ostvari olimpijsku normu. Ali verovao je on, trener Feđa Kamasi i njegov tim. U petak je granulo sunce i Miša Dudaš je „eksplodirao“. U najtežoj atletskoj disciplini osvojio je 8.174 boda i tako postao tek 11. čovek na planeti koji je uspeo da se plasira na OI u Riju. Usput, osvojio je i normu za Evropsko prvenstvo u Amsterdamu.

mihail-dudas-desetoboj
Foto: Studio Kamasi

Iza sebe je imao tri teške godine, protkane teškim povredama. Poslednja u nizu bila je 19. februara ove godine, kada je pod znakom pitanja bilo učešće na Državnom prvenstvu. Ali imao je samo jedan cilj: pet olimpijskih krugova istetoviranih na desnoj nadlaktici su govorili sve.

– Iako su me vremenski uslovi omeli u određenim disciplinama i nisam uspeo da budem bolji, ipak sam uspeo da sakupim dovoljan broj bodova. Pred svojom publikom i porodicom koji su me bodrili bilo mi je pravo zadovoljstvo. Bio sam spreman za ovako nešto, a u nastavku sezone očekujem još bolje rezultate – rekao je on.

mihail-dudas-rio-2016
Foto: Studio Kamasi

”Koliko god da teško izgleda put do cilja, nikad ne odustaj. Kad je teško, baš tad stisni zube i pokaži u šta veruješ”, napisao je na svom Facebook profilu.

Idi na sledeću stranu >

Avatar

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

420 Shares
420 Shares
Share via
Copy link