Magazin Srbija

Policija u Beogradu uhapsila 97 ilegalnih migranata i u koloni ih sprovela kroz grad (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je azilni sistem Srbije jedan od najorganizovanijih u Evropi i poručio da migranti moraju da budu u kampovima, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

On je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i republičkim komesarom za migracije Vladimirom Cucićem, obišao policijske službenike koji su rano jutros na teritoriji Beograda sproveli akciju pronalaska iregularnih migranata.

Devedesetsedam iregularnih migranata iz Beograda prebačeno je u prihvatni centar u Preševu a akcija policije biće nastavljena.

Vulin je istakao da Ministarstvo unutrašnjih poslova brine o bezbednosti svakog čoveka koji se nalazi na teritoriji naše zemlje i vodi računa o svemu što može da ugrozi svakodnevni život svih naših građana.

„Migranti moraju i treba da budu u kampovima. Naš azilni sistem je jedan od najorganizovanijih u Evropi, mi smo humani i organizovani, ali zakon mora da se poštuje i naš svakodnevni život nikada, ni na koji način, ne sme da dođe u pitanje“, rekao je ministar Vulin.

Ministar je upozorio da niko ne treba pravdu da uzima u svoje ruke i da ne poštujući zakon pokušava da migrante sklanja, kažnjava ili usmerava, jer su tu policija i druge institucije koje su zadužene da o tome vode računa.

Prema rečima građana koji žive u reonu Savamale, ovo nije prvi put da policija privodi migrante, a nakon što kamere odu migranti se po običaju polako vraćaju.

Izvor: Politika/Tanjug

Uhapšeni migranti koji su terali radnicu kampa da ljubi prostirku za molitvu (VIDEO)

12 Shares
Share via
Copy link