Horoskop Horoskopski znakovi

Kako mesec u kojem ste rođeni određuje kojim ste bolestima skloni

bolesnik

Stručnjaci tvrde da sada postoje i naučni razlozi zbog kojih treba da obratite pažnju na mesec u kojem ste rođeni!

Proučavajući veliku bazu podataka pacijenata koju je Medicinski centar Kolumbije razvijao poslednjih godina, doktor Nikola Tatoneti i njegov tim su po prvi put posmatrali da li mesec rođenja zaista može da ima neke veze sa nastankom određenih bolesti.

Uspeli su da utvrde da je od 1668 bolesti koje su primećene kod pacijenata, 55 pokazalo snažnu vezu sa mesecom u kojem su ti ljudi rođeni, a Tatoneti tvrdi da to nije slučajnost, prenosi portal Stil.

Utvrđena je veza sa 16 bolesti koje niko do sada nije povezivao sa mesecima, a među njima je veliki broj onih koji su u vezi sa zdravljem srca.

“Astrologija se temelji na mesecu u kom ste rođeni, što šteti ovakvim istraživanjima, jer ona nema nikakvih naučnih dokaza koji je potvrđuju. Doba godine u kojem ste rođeni odražavaju se na vas nakon rođenja”, rekao je Tatoneti.

Prema podacima dobijenim kroz istraživanje sprovedeno na 1,7 miliona ljudi, rođeni u januaru najčešće boluju od hipertenzije, dok februar kao mesec rođenja donosi atrijalnu fibrilaciju, poremećaj srčanog ritma koji izaziva treperenje pretkomore.

Takođe se pokazalo da i prolećni meseci donose srčane bolesti, pa tako oni koji su rođeni u martu boluju od ateroskleroze, a oni koji rođendan slave u aprilu, ne mogu da zaobiđu anginu pektoris.

Rođeni u maju, junu, julu i avgustu su najčešće veoma zdravi i pošteđeni opakih bolesti, koje se ponovo javljaju u septembru – rođeni u ovom mesecu boluju od astme.

Sa druge strane, oktobar mesec donosi mentalne bolesti, novembar česte infekcije, dok se rođeni u decembru bore sa bronhiolitisom od najranijih dana.

Na dan vašeg rođenja zapisano je i koji greh vam je suđeno da počinite

Marija Jovanović

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


326 Shares
326 Shares
Share via
Copy link