Zabava

The Membranes u CK13

The Membranes je oformljen 1977. godine, inspirisani DIY etikom punk rocka ubrzo postaju relevantan i uticajan bend na underground sceni, sa albumima koji su se visoko kotirali na engleskim nezavisnim listama. U to vreme podržava ih i legendarni John Peel. Smatraju se pionirima noise rocka, zajedno sa bendovima Big Black i Sonic Youth.

Bend je trebalo da bude prvi potpisnik za uticajnu izdavačku kuću Creation Records (My Bloody Valentine, Jesus and Mary Chane), ali se to nije dogodilo iz finansijskih razloga, što je dodatno uticalo na zadržavanje undeground statusa benda. Prestaju sa radom 1990. godine, ali se na nagovor My Bloody Valentine vraćaju 2009. i nastupaju na festivalu “All Tomorrow Parties”, nakon kojeg dobijaju ponudu od Stevea Albinia za još jedan nastup. Od tada počinje nova etapa u radu benda koja će vrhuniti povratničkim duplim albumom Dark Matter/Dark Energy (2015). Album je zavredio isključivo entuzijastične recenzije i pohvale publike, a predstavlja i njihov najbolje prodavani album do sada.

Frontmen benda, John Robb, već je nastupio u Novom Sadu, u okviru To Be Punk festivala sa Goldblade, a ovo je nova prilika da novosadska publika čuje autentičan engleski talas sa nezavisne muzičke scene.

Još najava za koncerte potražite ovde

 

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link