Magazin

Medvedev jednim potezom šokirao svet, skinuo rusku zastavu sa Instagram profila

medvedev

Danil Medvedev povukao je potez koji niko nije očekivao. Uklonio je rusku zastavu iz opisa profila na Instagramu, a to je izazvalo veliku pažnju.

Najbolji teniser sveta odlučio je da povuče potez koji je privukao veliku pažnju navijača, ali i medija iz istočnog dela Evrope.

Medvedev je odlučio da sačuva u opisu sponzore sa kojima sarađuje, naziv zanimanja (profesionalni teniser), te poruku na italijanskom „Mia san Mia!“ i snimak jednog intervjua na ruskom.

Rusa trenutno brati 952 hiljada ljudi, a nije mnogo trebalo da se primeti ovakav potez Rusa, piše Nova.rs.

Sve se ovo dešava u trenutku kada mu ATP ne dozvoljava da nastupa pod ruskom zastavom, pa ni na rang listi najboljih na svetu više nema ruske trobojke. Pretpostavlja se da je dobio ovakvu direktivu od ATP jer je FIA (Međunarodna automobilska federacija) ovog petka saopštila spisak pravila koja navode da ruske zastave vozači Formule 1 neće moći da istaknu ni na društvenim mrežama, što je samo jedna odredbi.

Navijači su uglavnom komentarisali sa „Vau“, dok su mnogi ponudili i sliku kako je ranije izgledao Danilov profil na Instagramu.

Medvedev je verovatno to učinio po nalogu ATP, a javno je govorio da se zalaže za mir.

– Mislim da se svi sećate mog govora nakon finala Australijan Opena? To su bile samo moje misli i moji dečji snovi. Danas želim da pričam u ime svakog deteta na ovom svetu. Svi oni imaju snove, život tek počinje, toliko je novih i lepih stvari pred njima: prvi prijatelji, prvi nezaboravni trenuci i emocije. Sve što vide i osete događa im se prvi put. Zato tražim mir, mir među zemljama – poručio je Medvedev i dodao:

– Deca se rađaju sa nadom, veruju u sve: u ljude, u ljubav, u sigurnost i poštenje, u svoje sposobnosti. Budimo ujedinjeni, jer deca treba da sanjaju.

Medvedev je uz tekst okačio i sliku na kojoj se nalazi on ispred murala njega kao deteta, uz natpis „kids don’t stop dreaming“ ili u prevodu na srpski „deca ne prestaju da sanjaju“.

Posebno je zanimljivo da je ruska zastava ostala u opisu Tviter profila ruskog tenisera.

Skandalozni povici iz Australije zbog kojih je ‘dečaku’ Medvedevu uništen san (VIDEO)

Luftika

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Naivno je razmišljanje svih neprijatelja Rusije da je ovo još jedan njihov poraz. Nijedan ruski teniser nije skinuo zastava a da se nije savetovao sa vlastima u svojoj matičnoj državi. Ocenjeno je da je važnije da bude učesnik, nego da pokazuje zastavu. Nisu Rusi na gubitku.

982 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap