Magazin

Izgledneli polarni medved zaglavio jezik u konzervi i u očaju moli ljude za pomoć (VIDEO)

polarni medved
Printscreen Collage

Čovekov negativni uticaj na prirodu svakim danom postaje sve pogubniji za ostali živi svet, a još jedan primer kakve patnje proživljavaju životinje zbog ljudske aljkavosti dolazi nam sa severa Rusije.

Izgledneli polarni medved približio se kućama na Arktiku, kako bi potražio pomoć od ljudi, jer mu se jezik zaglavio u konzervi.

Neverovatan snimak prikazuje kako ova divlja i opasna životinja poput deteta moli ljude za pomoć jer nije mogla da jede kada joj se jezik zaglavio u konzervi kondenzovanog mleka.

Medved je snimljen u trenutku dok je prilazio čoveku koji je stajao na tremu ispred kuće. Muškarac je pokušao da odvoji konzervu od usta medveda, ali bezuspešno.

– Medved je bio toliko izmučen da nam je prišao i gurao njušku da vidimo da mu je zaglavljen jezik. Međutim, bilo je nemoguće pomoći životinji, a da je ne traumiramo. Zato smo odustali – rekao je muškarac.

Stručnjaci kažu da polarni medvedi gotovo nikad ne bi prišli ljudima, ali je ova životinja očigledno bila očajna jer je bila previše gladna.

Tim veterinara iz Moskve poslat je selo na severu Rusije, kako bi pokušali da spasu medveda, ali do Diksona nisu uspeli da stignu zbog loših vremenskih uslova.

Svetlana Akulova, direktor moskovskog Zoo vrta, rekla je da je plan da se medved sedira, da mu se ukloni konzerva, a potom da se životinja prebaci što dalje od naseljenog područja.

– Pripremili smo 50 kilograma ribe da bismo pomogli medi u oporavku – navela je ona.

– Mladi beli medved sa konzervom od kondenzovanog mleka zaglavljenom u ustima došao je da traži pomoć od ljudi u selu Dikson, na severu Krasnojarskog kraja. Moramo spasiti ovu životinju, ona ​​je na ivici smrti. Već smo našli specijaliste, tim veterinara iz Moskve, koji će doleteti tamo da pomognu iznemoglom predatoru. Da bismo uklonili konzervu, moraćemo da imobiliziramo medveda, a naša agencija je izdala dozvolu. Učinićemo sve što je u našoj moći da spasimo medveda – saopštila je Svetlana Radionova, šefica Federalne službe za nadzor prirodnih resursa.

Svetlana je navela da je medved u vidno lošem stanju, da mu se zadnje noge tresu od, kako se misli, žeđi i gladi.

Medved je najverovatnije pronašao limenku na smetlištu dok je tražio hranu.

Dikson, sa 676 stanovnika, jedno je od najsevernijih naselja na svetu, nazvano po švedskom istraživaču baronu Oskaru Diksonu.

Izvor: Telegraf.rs

Napuštena meteorološka stanica na ruskom ostrvu postala je dom za porodicu polarnih medveda (FOTO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

122 Shares
122 Shares
Share via
Copy link