Koronavirus Svet

Postala je internet senzacije, a protiv sestre u kupaćem pokrenut i postupak

medicinska sestra kupaci kostim

Medicinska sestra zaposlena u bolnici u ruskom gradu Tuli postala je svojevsrni hit na društvenim mrežama, bukvalno preko noći. Naime, u loklanom mediju pojavila se njena fotografija u providnom zaštitnom kostimu, ispod kojeg je obukla samo dvodelni kupaći kostim.

Doduše, imala je i zaštitne naočare i rukavice, kako je i propisano, kada se radi o trenutnoj pandemiji Covid-19.

Tulske novosti objavile su prve fotografiju pomenute sestre, koja u rukama nosi poslužavnik sa lekovima, namenjenim njenim pacijentima u regionalnoj bolnici za infektivne bolesti u Tuli, 193 kilometra južno od Moskve, prenosi Russia Today.

Kako je izvor koji je Tulskim novostima i prosledio fotografiju rekao, pacijentima, izgleda, nije zasmetala “neobična odeća”, i nisu mogli da odole da ne bace pogled ili dva ka “smeloj” medicinskoj sestri.

No, sa druge strane, izgleda da sama sestra uopšte nije bila svesna svoje pojave.

Isti izvor je naveo da je mlada žena odlučila da se “razodene” jer joj je bilo veoma vruće ispod zaštitnog odela koje mora da nosi ceo dan, i nije uopšte shvatila da se ispod “sve vidi”.

Njena fotografija se ubrzo našla na naslovnim stranama ruskih medija, što je privuklo pažnju i lokalnih medicinskih vlasti, između ostalih. Regionalni ministar zdravlja ukorio je medicinsku sestru, protiv koje je pokrenut disciplinski postupak, uz opasku da je prekršila pravila ponašanja.

“Zaposleni se podsećaju da moraju da se pridržavaju propisa o sanitarnoj odeći i pojavi”, rekao je ministar.

Uprkos osudi ministra i dela javnosti, većina je stala na stranu medicinske sestre, šaljući joj podršku i pohvale. “Svaka joj čast! A zbog činjenice da rizikuje svoj život, niko joj ne zahvaljuje! A kada se radi o osudi, odmah ste tu!”, napisala je jedna osoba, a preneo 021.

Druga je, osuđujući bolničku upravu, komentarisala da je “odbacivanjem” viška odeće, sestra želela da se oseća udobnije kako bi pomogla svojim pacijentima, i da joj cilj nije bio da se pokazuje.

“Zašto ste svi tako zapeli?! Niko nije uzeo u obzir da se tako obukla zato što joj je bilo vruće! Devojka je dobro učinila jer je pokazala kako je nemoguće raditi u takvim uslovima!”

U Rusiji je potvrđeno 308.705 slučajeva obolelih od virusa korona, 2.972 osobe su umrle, a 85.392 su izlečene. Po ukupnom broju obolelih, Rusija se nalazi na drugom mestu, odmah posle SAD.

Podrška komšiluka: Cela ulica aplaudira medicinskoj sestri koja kreće na posao (VIDEO)

28 Shares
Share via
Copy link