Magazin

Maturanti OŠ „Zdravko Čelar“ kupili Nurdorove majice i pomogli deci koja boluju od raka

maturanti
VIII/1

Maturanti osnovne škole “Zdravko Čelar” iz Čelareva, tačnije razred VIII1 odlučili su da pomognu lečenje dece koja boluju od karcinoma, pa su majice koje se inače tradicionalno kupuju na kraju osmogodišnjeg školovanja naručili od “NURDORA”. Potpisali su se na njih, jedni drugima za uspomenu, i ponosno ih obukli poslednjeg dana škole. Spojili su lepo i korisno i dali primer nekim narednim generacijama kako se uspešno polaže humanost.

Na ideju je došla učenica Marija Bičanski koja je mami Jeleni rekla šta je zamislila i nakon što su svi iz razreda bez dvoumljenja prihvatili predlog, Jelena je kontaktirala Nurdor i poručila majice za maturante.

“Nikada nisam volela da ističem svoje dete, drago mi je što će se ovo čuti zbog toga što je puno vesti o nekim lošim postupcima maturanata, a ovi svetli, dobri primeri ostanu nevidljivi. Marija je oduvek volela da pomaže, sećam se da je pre nekoliko godina dok je trenirala košarku organizovala drugarice sa sporta da kupe narukvice od čije prodaje je novac išao za lečenje bolesne devojčice.

Pre neki dan mi je napravila račun od skoro 3.000 dinara jer je slala poruke za dete koje se bori sa leukemijom. Rekla mi je da se ne ljutim i da će mi to vratiti od svog džeparca”, ispričala je za Luftiku Marijina mama koja nam je otkrila da se Marija priprema za prijemni za srednju medicinsku školu jer želi da bude pedijatrijska sestra.

marija
Marija Bičanski

Marija i njeni drugari već su položili najvažniji ispit i pokazali svojim primerom da se može biti maturant bez lomljenja, bez razbijanja, uništavanja. Roditelji kažu da su deca oduvek složna i da su tokom osmogodišnjeg školovanja postali pravi prijatelji.

Možda fotografija koju smo dobili nije najbolje rezolucije, ali možemo da je izoštrimo tako što ćemo navesti imena ovih maturanata: Petra Vlajić, Emina Saračević, Anđela Majstorović, Mateja Petržljan, Marko Radošević, Sara Antunović, Nikolina Štrbac, Lena Manojlović, Marija Bičanski, Marina Knežević, Petra Kačar, Marija Štajfer, Natalija Aleksić, Vanja Ivanišević, Milana Nedimović, Sara Radak, David Blatnjicki, Teodor Karakaš, Ljubiša Ranđelović, Vuk Vojnović, Vukašin Marjanović, Miloš Kajtez, Milan Kecman, Strahinja Kecman, Boris Horvat, Nikolina Knežević i Lana Polovina:

Ovo je jedno veliko bravo za roditelje dece, posebno kada znamo koliko je danas teško vaspitati dete i usaditi mu prave vrednosti.

Treba spomenuti i njihovu učiteljicu prve četiri godine Nadu Banjac koja je ponosna i dirnuta ovim potezom svojih učenika i njihovog razrednog starešinu Nebojšu Novakovića.

Hvala deco u ime svih nas, vi ste već “veliki ljudi”.

Teško da će Jovana Kešanski otvoriti oči roditeljima čija deca maturu proslavljaju ubijanjem mačke

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

7.2K Shares
7.2K Shares
Share via
Copy link