Magazin Srbija

Novi detalji potrage za Matejom Perišem: U stanu u Beogradu pronađeni tragovi droge

mater-peris-potraga
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Potraga za mladićem iz Splita, Matejem Perišem (27), koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra i dalje traje. Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović izneo je detalje istrage.

On je obelodanio detaljno ponašanje i kretanje Spićanina pre nestanka. Takođe je otkrio i da su kod grupe mladića iz Splita pronađene nedozvoljene supstance.

– Policija je više nego u uobičajenim okolnostima uključena u potragu za mladićem iz Splita. Mi mislimo da je u pitanju dete, jer je osoba jako mlada, a tada se traga i van radnog vremena – istakao je Mijailović.

Predsednik policijskog sindikata je otkrio tačno kretanje mladića i istakao činjenicu da je društvo iz Splita gotovo sat kasnije primetilo da im prijatelja nema.

– Momci iz Splita su došli u Beograd 30. decemra, a u smeštaj na Dorćolu su ušli nešto pre 18 časova. U smeštaju su već počeli da konzumiraju alkoholna pića. Oko 21 čas su otišli u restoran ‘Ambar’ gde su takođe pili alkohol. Nastavili su provod u klubu ‘Gotik’, a tamo su naručili veliku količinu alkohola – otkrio je detalje iz istrage Mijailović.

Kako je potvrdio ranija pisanja, mladići jesu konzumirali opijate, od kojih je najopasniji narkotik „spid“.

– Možete misliti kako je to uticalo na njihova tela – alkohol plus narkotici. Matej je negde oko 1.40 ustao od stola i naglo izašao napolje. Činjenica je da su njegovi drugovi skoro sat vremena kasnije primetili da ga nema. Nestanak su prijavili sutradan popodne – otkriva Mijailović.

Gotik-klub
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ističe da je policija od samog starta od njih dobijala rezervisane informacije.

– Nisu spominjali opijate, jer oni Matejevog oca poznaju i vole, a on ovek nije znao da mu sin konzumira drogu. Međutim mi smo našli tragove u kombiju u kojem su došli iz Hrvatske, kao i u smeštaju u Beogradu. Oni su konzuimirali drogu, najverovatnije svih sedmorica. Tu drogu su doneli sa sobom – navodi Mijaliović za Mondo.rs.

Kako dodaje, ne treba zaboraviti ni činjenicu da je Matej bio potresen smrću druga. Ta tragedija se dogodila samo pre mesec i po dana.

camac-spasioci
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

– Mladić nije mogao da spase svog prijtelja. Dao je sve od sebe, ali nije mogao da mu sačuva život. Mateju se ova tragedija dogodila pre samo mesec i po dana i mi ne znamo kroz koji proces tugovanja on prolazi, niti kako se oporavlja od šoka – naglašava Mijailović.

Predsednik Policijskog sindikata Srbije naglašava da policija savesno radi svoj posao i da samo mogu da se nadaju da će pronaći mladića živog.

– Što više vremena protiče, to je nade sve manje. Ali nećemo odustati dok ne rešimo ovaj slučaj. Kao i svaki slučaj kada je u pitanju dete, policajci se predaju zadatku više nego inače – zaključuje Veljko Mijailović.

Izvor: Nova.rs

Oglasila se devojka Mateja Periša, Splićanin mesecima planirao put u Beograd

Stefan Savkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

107 Shares
107 Shares
Share via
Copy link