Magazin

Nelogičnosti i čudni detalji na snimcima Mateja Periša koji su ostali bez odgovora

matej-peris-nestao

Potraga za Matejem Perišem (27) iz Splita, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beton hali nakon što se provodio sa prijateljima u klubu „Gotik“, ušla je u deseti dan i do sada nije donela nikakve konkretne tragove koji bi mogli odgovoriti na pitanje šta se dešavalo sa Perišem kobne noći.

Njegovi prijatelji su nestanak prijavili tek sutradan u 18.00 sati, nakon čega su saslušani i pušteni da se vrate u Hrvatsku. Jedan od njih objavio je video-snimak 1. januara, otkrivši nekoliko nelogičnih detalja.

Potraga srpske policije za Perišem nije iznedrila ništa što već nismo znali, a nezvanične informacija koje su se sporadično pojavljivale u medijima samo su dodatno zamutili već nejasnu sliku o tome šta se sa mladićem dogodilo. Za sada zasigurno znamo da je kobne večeri bio sa prijateljima u „Gotiku“ i da je iz njega u nekom momentu izašao. Kada i zbog čega, ne zna se.

Vratimo se ipak na 1. januar kada se na Jutjubu pojavio video zapis zabeležen ispred „Gotika“. Na njemu mladić, za kog se veruje da je Perišev prijatelj, objašnjava šta se dogodilo kobne večeri. U svom izlaganju on iznosi nekoliko neobičnih podataka…

– Ovo je ulaz u klub, tu smo bili, tu je ta neka kamera, to verovatno ne radi – rekao je mladić na početku snimka.

Nakon toga ispostavilo se da nadzorna kamera kluba „Gotik“ sporne večeri zaista nije radila, što je samo po sebi čudno, jer se te večeri održavao nastup poznatog sprskog pevača, a još je čudnije kako je to Perišev prijatelj pretpostavio.

On zatim telefon preusmerava na restoran koji se nalazi tik uz „Gotik“ i govori: „Ima i ovamo kamera, al ne snima šta treba“. Zatim snima okolinu kluba, prilazi beloj ogradi i priča kako nije mogao upasti unutra jer je njemu ograda „do pasa“.

– Da je upao, evo ima tamo brod, mogao je tamo izaći. Ako je upao svojom voljom, ako mu se desilo nešto… – kaže prijatelj, a zatim se osvrće na ono što se kobne večeri događalo ispred kluba „Gotik“. Okreće kameru telefona ka stepenicama ispred kluba i govori: „Ta druga tuča kad je bila, ona je bila tu ispred“.

Iz ovoga zaključujemo da je kobne večeri u klubu ili ispred njega bilo više fizičkih sukoba. Nije poznato da li je Periš, u trenutku kad je izašao iz kluba, zatekao tuču ispred.

Takođe, tek pre nekoliko dana saznali smo i da je njegovom nestanku prethodio i verbalni okršaj u klubu. Naime, jedan Matejev prijatelj ispričao je da su konobari u „Gotiku“ pokušali da mu naplate račun veći nego što je bio, da je u toj frci došlo do čarki između njih i ekipe iz Zadra i da se u sve umešao jedan redar.

Menadžerka kluba, koja nije želela da govori za srpske medije, rekla je novinarima iz Hrvatske koji su pratili potragu iz Beograda da je u klubu kobne večeri sve bilo mirno i da nije bilo nikakvih čarki.

Snimci sa sigurnosnih kamera na kojima se vidi kako Metaj Periš trči Travničkom ulicom otvorili su novu misteriju na koju je ukazao i njegov prijatelj. Na njemu se vidi kako mladić trči niz tu ulicu, a zatim kako zastaje kod automobila.

Sledeći video zapis na kom se pojavljuje Periš usnimljen je tek sat vremena kasnije.

Ako se vratimo deset dana unazad, na informacije koje smo saznali dok je vest o Matejevom nestanku još bila sveža, prisećamo se da je najpre rečeno da je Periš iz kluba izašao jer je želeo da ide u toalet, ali je u „Gotiku“ bila gužva.

Sledeće što saznajemo jeste ono što se vidi na snimcima sa sigurnosnih kamera. On trči ulicama oko Beton hale, u jednom trenutku pokušava da zaustavi taksi u Karađorđevoj ulici, ali ga taksista ne prima u vozilo, tako da on nastavlja sa trčanjem.

Iako se na pojedinim snimcima ne vidi vreme, tako da ne znamo kako su događaji hronološki poređani, Matejev poznanik iz Hrvatske u razgovoru za tomošnje medije ukazao je kako se na snimku iz Travničke ulice vidi kako Matej trči, a kako se nazire da u jednom trenutku zastaje između dva automobila.

– Na jednom snimku nadzornih kamera, gde se vidi da Matej trči levom stranom puta, po trotoaru, između zida i parkiranih automobila može se videti da on dolazi gotovo do kraja te ulice, ali senka koja se kretala, dolaskom do pred kraj ulice više se ne kreće. Prema tom snimku Mateja sam zadnji put vidio da se kao „skriva“, odnosno „nestaje“ između dva parkirana automobila. Kao da je zastao između nekih parkiranih automobila i sagnuo se – pojašnjava Matejev prijatelj.

Pitanje je šta je Matej radio na tom mestu, da li je možda trčao u potrazi za toaletom, ali i da li su policajci detaljno pregledali sve tragove u toj ulici koje je mladić eventualno ostavio između dva automobila? Da li je među automobile zastao zbog nužde?

Osim toga, na drugom snimku u Karađorđevoj ulici vidi se da Periš pokušava da zaustavi taksi vozilo. Kako je njegov otac Nenad Periš ranije komentarisao, na osnovu tog snimka vidi se da on vrlo prisebno najpre prilazi zadnjim vratima vozila, a kada shvati da su zaključana, dolazi do suvozačevog mesta i razmenjuje nekoliko rečenica sa taksistom.

S tim u vezi, na snimku iz Travničke ulice, gde se vidi kako Matej trči i zastaje, može se primetiti i nekoliko taksija kako prolaze. Nameće se pitanje zbog čega Periš nije pokušao da zaustavi bilo koje od tih vozila?

Podsećamo, na raspoloživim snimcima koji su se pojavili u medijima pratkično nedostaje sat vremena u njegovom kretanju, ali ne treba zaboraviti i da neki snimci uopšte nemaju vreme naznačeno na uobičajenom mestu, tako da se ne može jasno sklopiti ruta kojom je trčao.

Izvor: Nova

Mateja nema već 8 dana, a Vulin i Plenković “vole” se još strasnije

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


24 Shares
Share via
Copy link