Srbija Vesti

Potraga za nestalim Splićaninom privremeno obustavljena, u slučaj se uključio interpol

mater-peris-potraga
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Potraga za 27-ogodišnjim Splićaninom Matejem Perišem, koji je u noći između 30 i 31 decembra nestao u Beogradu i dalje traje, ali zasad bez rezultata. Sledećih par dana, a zbog ranije najavljenih loših vremenskih prilika, odnosno kiše i snega, privremena obustava potrage mogla bi i duže potrajati.

Policija i tužilaštvo, u svakom slučaju, nastavljaju svoj posao, a u potragu se uključio i Interpol.

Aktualne zvanične informacije s javnošću je podelio hrvatski ambasador u Srbiji Hido Biščević u razgovoru u Beogradu s reporterom Dnevnika Nove TV Domagojem Mikićem koji u glavnom gradu prati potragu na terenu.

– Osmi dan je prošao, nema nikakvih novih informacija, i s obzirom na to da je prošao već osmi dan sve je teže govoriti o ovom slučaju. Mi smo u kontaktu s policijom i moram naglasiti da policija, kao što je rekao i Matejev otac, profesionalno i predano radi svoj posao – istaknuo je Biščević.

Upozorio je da „o profesionalnosti policije govori i to da ne žele s javnošću deliti nagađanja i špekulacije, kao ni poplavu raznoraznih stručnih, a zapravo nestručnih komentara po tabloidima, već su odlučili da će nova saznanja deliti s Matejevim ocem odnosno porodicom“.

Što se tiče mogućnosti da srpska policija proceni da joj treba neka tehnička ili slična pomoć hrvatskih kolega, Biščević je objasnio da bi im se oni tada obratili preko hrvatske ambasade u Srbiji, ali i da je teško proceniti koliko bi to trajalo jer zavisi i od toga šta bi srpska policija tražila.

Matejev otac je bio u hrvatskoj ambasadi, potvrdio je Biščević:

– Bio je to dirljiv, dug i težak razgovor, teško je uopše pretpostaviti kako se on oseća. Razmenili smo kontakte i poruke i u kontaktu smo, i ja lično i Veleposlanstvo učinićemo sve da mu pomognemo.

Zahvalan je policiji na angažmanu i uveren je da će se sa svojim Matejem vratiti u Split, kako je više puta ponovio, „sto posto“, „Zato sam tu, ne odlazim odavde bez njega. Svi koji imaju decu mogu razumeti šta govorim“.

Periš je, podsećanja radi, nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu kada je izašao iz kluba Gotik. Kamere su ga usnimile kako trči ulicama Beograda, a zatim se spušta na jedan ponton kod restorana Savanova. Ovaj trag naveo je beogradsku policiju da potragu koncentriše u delu Save kod Beton hale i nizvodno do ušća.

Izvor: dnevnik.hr, Nova

Nenad Periš: Ne odlazim iz Srbije bez Mateja, svim beogradskim ribarima sam dao njegovu sliku

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


61 Shares
Share via
Copy link