Srbija

Advokat otkrio gde je majka Đorđa nestalog 2010: Osuđena za ubistvo deteta, pa puštena zbog nedostatka dokaza

marina-andrejic-djordje

Marina Andrejić, majka Đorđa Andrejića (13), se sa ćerkom preselila u Novi Pazar, tamo živi i i radi.

Nestanak Đorđa Andrejića (13) u julu 2010. godine jedan je od najmisterioznijih događaja koji su se ikada desili u Srbiji, a sudbina dečaka, koji bi danas imao 27 godine, do danas nije poznata. Zbog smrti dečaka osuđena je, pa oslobođena, njegova majka Marina Andrejić, koja je u pritvoru provela 703 dana.

Andrejićeva i njen sin Đorđe nestali su u ataru sela Majilovac pre 14 godina, kada su krenuli u baštu, a posle dva dana pojavila se samo Marina, sa povređenom nogom i bez sina.

Pričala je da se dečak izgubio, a u policiji je priznala da ga je ubila motikom. Međutim, na suđenju je negirala zločin i optužila policajce da su je tukli i primorali da prizna da je ubila rođeno dete.

– Posle nekoliko meseci nađena je lobanja u šumi, ali nije dokazano da ona pripada malom Đorđu – podseća izvor.

Pred sudom je oslobođena zbog nedostatka dokaza, a onda je tužila državu i dobila milionsku odštetu za vreme provedeno u pritvoru. Tu se nije zaustavila, pa je Srbiju tužila i u Strazburu.

Advokat Srbislav Stojanović, koji je zastupao Andrejićku, za Kurir je jednom priliko rekao da je i dalje u kontaktu sa svojom klijentkinjom.

– Ona se sa ćerkom preselila u Novi Pazar, tamo živi i i radi, ali se i dalje čujemo. Slučaj u Strazburu nije okončan. O nestanku malog Đorđa novih informacija nema – rekao je Stojanović.

Na društvenim mrežama Marina objavljuje svoje slike, ali i slike unučeta. Čini se da vodi uobičajeni život, a interesantno je da se preselila daleko od mesta na kom joj je sin nestao.

– Ćerka dugo nije pričala sa Marinom, ali su se izgleda pomirile i sada su, reklo bi se, u dobrim odnosima. Marina čuva unuče, a ćerka neretko kači slike sa majkom na koju neverovatno liči. U Majilovac se nije vraćala – rekao je izvor iz ovog sela.

Marinin suprug i otac nestalog Đorđa, umro je nekoliko meseci posle hapšenja supruge.

U kući je ostala njegova majka, koja je i sama preminula. Poslednja tragedija ovu porodicu je zadesila kada je 2016. godine, Jelenu Andrejić, njihovu rođaku, ubio bivši dečko, policajac Dejan Stojiljković u Požarevcu.

10 godina od nestanka Đorđa Andrejića: Majka osuđena, pa oslobođena, sada traži od države 17 miliona dinara

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link